Mozaic

Stephen Hawking, 4 moduri în care se poate dezlănțui Apocalipsa

Unul dintre cele mai controversate subiecte este Apocalipsa sau sfârșitul civilizației umane. De-a lungul ultimilor ani au existat numeroase teorii, care au încercat să explice acest eveniment și chiar să-i ofere o anumită dată. Spre fericirea noastră, s-au adeverit a fi false toate.

Unul dintre cei mai mari fizicieni ai tuturor timpurilor, Stephen Hawking a vorbit despre ceea ce înseamnă sfârșitul lumii și a expus mai multe modalități prin care marele eveniment se poate produce.

În ultima perioadă, fizicianul face lobby pentru implementarea cât mai rapidă a unei colonii, fie pe Lună sau Marte, pentru ca omenirea să aibă continuitate în caz că un eveniment neplăcut poate pune sub semnul întrebării viața de pe Terra. Hawking a expus o serie de 4 scenarii posibile pentru Apocalipsă. Iată care sunt acestea:

Război Nuclear

Hawking susține că omenirea are nevoie de mai multă empatie. În caz contrar, progresul tehnologic și armele de ultimă generație din dotare, pot crea un război nuclear. Odată început, acest război va termina viața de pe Terra și va transforma planeta într-un stearpă, precum Marte.

Încălzirea globală

Fizicianul susține că nu știm cu adevărat ceea ce va urma după ce temperatura la nivel mondial va atinge punctul critic. Încălzirea globală își arată colții pe zi ce trece și într-o bună zi din viitorul apropiat, vom atinge un punct critic. Dincolo de el se poate naște Apocalipsa și în ciuda tuturor previziunilor, acest fenomen nu este ireversibil.

Virusurile artificiale

Virusurile create în laborator și scăpate de sub control pot nimici viața de pe Terra. După cum bine știm, terorismul este în plină expansiune și odată ce o grupare teroristă a pus mâna pe un astfel de virus, putem considera că Apocalipsa se dezlănțuie. Este posibil ca nimeni și nimic să nu poată opri un virus creat în laborator într-un timp relativ scurt.

loading...

Inteligența artificială

Încă de la mijlocul secolului trecut s-a vorbit despre potențialul pericol care îl reprezintă inteligența artificială. Hawking susține că roboții viitorului pot prelua controlul planetei fără ca noi să ne dăm seama și atunci totul va fi în zadar. Roboții pot atinge un nivel al dezvoltării impresionant și va veni momentul când omul nu îi va mai putea controla. Ce va urma? O revoluție globală în care omul nu va mai juca niciun rol.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top