Stephan Hawking, lupta cu Dumnezeu nu se câștigă niciodată

Stephan Hawking, lupta cu Dumnezeu nu se câștigă niciodată

Ieri, 14 martie 2018, marele om de știință Stephan Hawking a murit, la vârsta de 76 de ani. Comunicatul a fost dat presei de către copiii marelui om de știință.

În anul 1964, Hawking este diagnosticat cu o boală neurodegenerativă care îl face să își petreacă următorii ani de viață, într-un scaun cu rotile. A supraviețuit eroic, după ce medicii au susținut că mai are câțiva ani de viață.

Imobilizat într-un scaun, măcinat de o boală agresivă, Hawking a găsit puterea și curajul de a-și pune în practică marile idealuri științifice. Comunica cu ajutorul unui sintetizator vocal și nu își putea mișca decât unul din cele zece degete.

Stephan Hawking, un geniu atipic


În 29 iulie 2016,Stephan Hawking făcea declarații cu privire la Brexit. El susținea că ieșirea Marii Britanii din UE este o greşeală catastrofală care va izola Marea Britanie de restul lumii.

Progresul, spunea Hawking, nu este dat de izolare, ci de forțele multiculturale care se întrepătrund și produc valori. Nu sunt optimist pentru viitorul țării mele.

De la Stephen Hawking la Christopher Reeves


În anul 2000, Reeves avea un accident, în urma căruia, actorul care a interpretat Superman, este paralizat și condamnat să trăiască într-un scaun cu rotile. Reeves a fost un erou adulat de tineri și copii. Situația lui a fost de neacceptat pentru mulți dintre fanii lui.

Loading...

În anul 2000, multe persoane au realizat lupta pe care  Stephan Hawking o ducea cu propriul destin și marile descoperiri pe care le realizase în domeniul fizicii, în condițiile unei sănătăți șubrede. Hawking este omul de știință care a studiat găurile negre, timpul, spațiul, civilizațiile extraterestre.

În anul 1981, aflat într-o vizită la Vatican, Hawking a fost autorizat să participe la o conferință. Papa l-a avertizat că poate discuta despre Univers, după creația acestuia. Big Bang-ul a fost creația lui Dumnezeu, i-a spus papa.

Mesajul a fost respectat de Hawking, care câțiva ani mai târziu, susținea implicarea lui Dumnezeu în crearea Universului, la fel ca și Einstein.

Stephan Hawking

Au urmat urcușuri, încununate cu premiul Nobel pentru fizică, și coborâșuri, în studiile și declarațiile pe care Hawking le-a făcut. Era o luptă pe viață și pe moarte, între el și Dumnezeu.

În anul 2017, el argumenta științific că Dumnezeu nu există. Big Bang-ul, declara Hawking, s-a produs datorită legilor fizicii, în special legii gravitației și a fost generat dintr-un nimic.

loading...

Related posts