Take a fresh look at your lifestyle.

Stephan Hawking despre viitorul omenirii. Un ultim omagiu

Stephan Hawking, celebrul fizician care a decedat în anul 2018, a făcut mai multe predicții la sfârșitul anului 2017, cu privire la viitorul omenirii. Aceste predicții sunt considerate un fel de testament pe care marele om de știință l-a publicat cu puțin timp înainte să moară.

Newsweek a publicat un amplu articol despre acest subiect, din care vă prezentăm câteva pasaje.
Ultimii 100 de ani ai omenirii

Este prima predicție pe care a făcut-o Hawking, cu privire la viitorul omenirii. El susținea că speranța de viață a omenirii s-a redus la 100 de ani. Schimbările climatice, impactul asteroizilor, epidemiile, un război nuclear, un virus creat artificial și creșterea demografică sunt principalele cauze care vor duce la sfârșitul umanității.

New earth, colonizarea unei noi planete

Dacă omul nu va deveni o specie multiplanetară, va dispărea în următorii o sută de ani. Stephen Hawking susținea că planeta Pământ este prea mică și prea săracă pentru o populație de peste 7 miliarde de locuitori. Se impune, spunea Hawking, descoperirea unei planete care să poată fi locuibilă și o parte din populația globului să poată fi transferată.

Pământul, un sfârșit venusian

Stephan Hawking susținea că Pământul va sfârși ca Venus, sora lui geamănă. Reîncălzirea globală este un fenomen periculos. În următoarele secole, ploile vor fi acide, iar temperaturile vor crește până la 250 de grade Celsius. Pământul va deveni o sferă de foc.

Loading...

Inteligența artificială versus umanitate

Inteligența artificială va pune punct existenței umanității spunea Hawking. Omul are o evoluție lentă și limitată și nu poate rivaliza cu ceea ce numim inteligența artificială, care pune omul în inferioritate și va culmina cu distrugerea lui.

Stephan Hawking despre viitorul omenirii

Cu două săptămâni înainte să moară, Stephen Hawking a publicat un articol în care a lansat un alt avertisment adresat omenirii. El a reiterat teoria conform căreia, în momentul producerii Big Bang-ului, s-au creat universuri paralele, pe care oamenii de știință le ignoră sau le neagă existența.
Salvarea omenirii poate să fie unul dintre aceste universuri paralele.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și