Mozaic

Statul vinde CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi București, Portul Constanța. Ce mai rămâne de vândut?

Ministerele energiei, economie şi transporturilor vor prezenta până pe 15 octombrie în Guvern un calendar de implementare a vânzărilor de pachete de acţiuni la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa, prin majorarea de capital prin emiterea de noi acţiuni şi vânzarea acestora pe bursă.

Totodată statul intenţionează să cumpere participaţia Fondului Proprietatea la Salrom, compania naţională a sării, se arată într-un memorandum al Guvernului.

“Se are în vedere consolidarea poziţiei statului ca acţionar, prin preluarea directă de la Fondul Proprietatea a pachetului de acţiuni, prin cesiunea (totală sau parţială a acestuia)”, se arată în memorandum.

În urma vânzării pachetelor de acţiuni statul păstrează pachetul majoritar de acţiuni la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa şi Salrom, scrie Zf.ro.

De asemenea statul va pierde/reduce pachetul de acţiuni deţinut la Rompetrol, Sanevit 2003 Arad, precum şi la alte 22 de societăţi propuse de către Agenţia Domeniilor Statului, sumele obţinute din vânzarea acţiunilor vor rămâne la dispoziţia înteprinderilor publice.

portul constanta - Statul vinde CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi București, Portul Constanța. Ce mai rămâne de vândut?

În prezent un număr de opt companii cu capital majoritar de stat sunt listate pe piaţa principală, încă din anul 1997.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top