Descopera

Statuile extratereștrilor descoperite în Iordania își păstrează secretul și în ziua de astăzi

Mai multe statui misterioase au fost descoperite în vecinătatea așezării neolitice Ain Ghazal, în imediata apropiere a capitalei Iordanului, Amman. Descoperirea senzațională a fost realizată în 1983, de către o echipă internațională de arheologi, dar nu a fost mediatizată din motive subiective.

Conform istoricilor, Ain Ghazal a fost un sat de vânători întemeiat în anul 8000 î. Hr., dar din motive încă necunoscute a fost abandonat în jurul anului 5000 î. Hr. Arheologii au început excavările în 1982 pentru a elucida misterul oamenilor care au trăit în această zonă în perioada Neoliticului.

Imediat după ce săpăturile au fost demarate, specialiștii au descoperit numeroase obiecte antice. Cele mai remarcabile, dar în același timp și stranii sunt statuile din ipsos, care par să înfățișeze niște ființe stranii, cu chipurile luminoase și chiar vesele.

Statuile au fost realizate dintr-un amestec de lut, care conține pulbere de calcar și tencuială de var. Dimensiunile lor variază, cea mai mică având 2 metri, iar cea mai mare depășește cu puțin 3 metri înălțime.

Arheologii sunt de părere că misterioasele statui au o vechime de aproximativ 8000 de ani. Pornind de la aceste elemente se vehiculează ideea că ar aparține anumitor zei, care au coborât pe Terra și au influențat în mod decisiv civilizația antică care a trăit pe teritoriul actual al Iordanului.

Forma cât și înălțimea umanoizilor sunt elementele clasice care i-au dus pe foarte mulți cu gândul că statuile aparțin de fapt unei civilizații de extratereștri. Probabil că acesta a fost motivul pentru care aceste artefacte antice au fost date uitării și nu s-a mai pomenit nimic despre ele din clipa în care au fost descoperite și până de curând.

statui neolitic - Statuile extratereștrilor descoperite în Iordania își păstrează secretul și în ziua de astăzi

Mai multe informații nu se dețin cu privire la statuile neolitice până în prezent și cu atât mai puțin despre civilizația care le-a realizat, dar probabil că odată cu trecerea timpului, elemente vitale despre istoria antică și evoluția omenirii vor ieși la iveală.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top