The news is by your side.

Statueta de la Liubcova, dovada că extratereștrii au conviețuit cu oamenii pe Terra

3

De descifrarea labiriturilor trecutului se ocupă istoria, oferindu-ne în timp răspunsuri la întrebări perpetue. Cum majoritatea descoperirilor de anvergură se fac întâmplător, hazardul a stat şi la baza descoperirii statuetei de la Liubcova (Caraş-Severin), o piesă antropomorfă plină de mister, despre care specialiștii spun că reprezintă una dintre dovezile că extratereştrii s-au implicat în evoluţia omului.

Statueta aparține uneia dintre cele mai misterioase culturi antice din lume și anume, cultura Vinca. Cultura Vinca a fost o cultură europeană (între mileniile 5 și 3 î.Hr.) ce se întindea în jurul Dunării în România (Banat și Oltenia), Serbia, Bulgaria și Macedonia, deși urme ale acesteia se găsesc în toată Peninsula Balcanică. Cele mai importante obiecte ale culturii sunt statuetele, în număr de peste 2000, care înfăţişează o specie extraterestră venită în vizită pe Terra pentru a influenţa dezvoltarea umană.

Obiectele culturii Vinca sunt puternic stilizate și surprind printr-o o rară forţă expresivă. Elemente unice ca plasticitate a modelajului cum este capul de statuetă sau capacitatea de reducere la esenţă a realităţii sunt câteva dintre atributele culturii neolitice Vinca.

Descoperirea statuetei de la Liubcova a avut loc întâmplator într-o iarnă geroasă și aparține directorului Școlii din Gornea, comuna Berzasca, județul Caraş-Severin.

Ion Dragomir, învățător de profesie și arheolog amator a găsit pe malul Dunării o statuetă având înălţimea de 11,9 cm, lăţimea maximă (în zona coatelor) de 9,1 cm şi lăţimea tălpilor de 4,4 cm, ce mai târziu a fost numită Statueta de la Liubcova.

Aceasta este cnfecţionată dintr-un lut foarte fin, bine frământat, în care se disting mici paiete de mică şi pietricele de aceleaşi dimensiuni. Culoarea piesei este brun-roşcat. Reprezentarea este steatopigă, având zona tălpilor lăţită pentru o mai bună stabilitate în poziţie verticală, pe postament. Braţul drept al statuetei este îndreptat către şold, iar cel stâng este dus către umăr, indicând o poziţie ritualică. Redarea plastică este foarte bună, distingându-se clar detalii ale îmbrăcăminţii, ale obiectelor de cult şi ale mâinilor. Din păcate, capul statuetei lipseşte, fiind rupt din vechime. Luându-se în considerare steatopigia accentuată, pântecele bine evidenţiat şi modelarea plastică a sânilor s-a deliberat că statueta este de sex feminin.

Mâna stângă a statuetei, care este dusă către umăr, presează o mască. Realist realizată, cu ochii puţin oblici şi gura redate prin incizii adânci, masca este – respectând proporţiile sugerate de piesa din lut – mai mare decât faţa unui om. În partea sa inferioară, masca are o prelungire de care se apucă când este ţinută pe faţă.

Aceste detalii precum și dimensiunea capului, destul de disproporţionat în corelaţie cu corpul, dau statuetei un aer misterios și fac din aceasta reprezentarea unei specii extraterestre. Ochii migdalaţi, pielea brună, nasul extrem de mic şi chiar îndesat în craniu, urechile aproape inexistente sau capul lipsit de păr întăresc ideea că această statuetă radă înfatișarea unui extraterestru.

Statueta-de-la-Liubcova Statueta de la Liubcova, dovada că extratereștrii au conviețuit cu oamenii pe Terra

Potrivit specialiștilor în domeniu, contactul cu extratereştrii misterioşi a avut loc înainte ca marea civilizaţie egipteană să ia naştere. Despre aceștia se spune că au venit din inima universului pentru a-i ajuta pe oameni în evoluţia lor.

antenasatelor.ro

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și