STAȚIE DE RADIO RUSEASCĂ FANTOMĂ. OPERAȚIUNI MILITARE SAU SPIONAJ

STAȚIE DE RADIO RUSEASCĂ FANTOMĂ. OPERAȚIUNI MILITARE SAU SPIONAJ

La începutul anului 2018, un jurnal american a publicat un articol care redeschide un subiect mediatizat pentru prima dată în anul 1970. Este vorba despre o stație de radio rus fantomă care emite mesaje într-un cod format din cuvinte și cifre.

Mesajele sunt transmise pe unde scurte, pe banda de 4625 kHz


Nimeni nu cunoaște cinde difuzează acest semnal. Stația a fost numită The Buzzer UVB-76. Semnalul provine dintr-o zonă din apropiere de orașul Saint Petersburg, iar emițătorul este situat în apropiere de orașul Povarovo, 10 km distanță de Moscova.

Din anul 1970, stația și-a schimbat amplasamentul de mai multe ori. Stația emite un zgomot care o dată pe săptămână se întrerupe, moment în care o voce metalică pronunță nume rusești , cifre și numere.

S-au făcut multe speculații cu privire la această stație de radio, dar niciuna nu a putut să dezlege misterul. De remarcat este faptul că între orele 7 și 7 și 50 de minute, stația emite mai slab, semn că cineva se ocupă de mentenanța emițătorului.

După căderea URSS-ului, stația a început să emită mult mai intens, mesajele vocale fiind mult mai dese. A fost o singură excepție în emisia misteriosului radio. În anul 2010, timp de câteva zile, emisia a fost întreruptă.

Emisia radio, scop operațiuni secrete


Se presupune că emisia este destinată unităților militare rusești. Mesajele sunt transmise de cartierul general al armatei rusești, către unitățile militare, iar codurile indică tipuri de operațiuni.

Loading...

Aceasta este opinia unui expert în strategii militare. Printre numele pe care le pronunță metalică voce, cele mai dese sunt Mihai, Zenia, Dimitri, Boris. Despre Povarovo, locația de unde se transmite se cunoaște faptul că a existat în timpul războiului rece o mare unitate militară.

Alți specialiști consideră că este vorba despre o stație radio utilizată în spionajul rusesc.

loading...

Related posts