Statele Unite ale Europei: Uniunea Europeană a fost creată de CIA

Documentele americane declasificate arată că pe la mijlocul anilor ’50 ’60 a existat o dorință acerbă a CIA de a înființa cu orice preț Europa Unită. Așa a început o întreagă conspirație, care în cele din urmă s-a materializat și astfel un alt vis american a fost îndeplinit.

O serie de documente declasificate recent au confirmat suspiciunea că SUA ar fi pus bazele proiectul de înființare a unei Uniunii Europene. Scopul principal era să împingă sau să forțeze Anglia să intre în acest stat nou creat pentru a-i limita puterea economică, cât și cea politică.

În acest sens, CIA a iniţiat un proiect secret prin care dorea implementarea ideii de creare a unui mare stat care să cuprindă aproape toată Europa.

La 26 iulie 1950, un memorandum semnat de William J. Donovan, șeful CIA, susținea ideea cum că Europa are nevoie de un parlament care să controleze și să ia deciziile asupra problemelor sociale, economice și politice. Mai mult de atât, este stipulat faptul că în 1958, peste 50% dintre fondurile atribuite unui astfel de proiect erau puse la dispoziție de către anumiți agenți CIA. Ideea era stabilită, apoi finanțarea pentru ca în cele din urmă, ani buni mai târziu, Uniunea Europeană să devină realitate.

Mișcarea europeană de tineret, o secție e Mişcării Europene, era controlată în totalitate de la Washington. Atunci când Joseph Retinger, unul dintre cei mai importanți fondatori ai ideii de UE, s-a împotrivit ajutorului venit din SUA, el a fost repede mustrat și amenințat cudeportarea” în spatele cortinei politice.

Loading...

Mai mult de atât, în același document se arată faptul că oameni precum Retinger, Robert Schuman sau chiar fostul prim ministru belgian Paul Henri Spaak au fost tratați de sponsorii americani precum niște pioni care trebuiau să-și îndeplinească misiunea cu orice preț. Nu erau lăsați să gândească prea mult și li se ofereau ordine clare pe care le executau fără prea multe întrebări.

Finanțarea Uniunii a provenit de la fundații precum Ford și Rockefeller, dar și grupuri de afaceri apropiate guvernului american.

ue

În aceste condiții, nu putem decât să deschidem ochii mai bine și să realizăm în ce lume absurdă putem să trăim. Orice se realizează trebuie să aibă în spate un scop bine de finit, de care profită elitele ascunse ale societății, în timp ce prostimea trage la jugul social fără a pune prea multe întrebări.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și