The news is by your side.

Starea de animație suspendată, metoda care va revoluționa medicina

0

O nouă epocă se naște în lumea medicală. Cel puțin aceasta este părerea celor care lucrează pentru a face ca metoda de animație suspendată să devină una certă.

Medicii specialişti de la Spitalul Presbyterian UPMC din Pittsburgh, au anunțat că în perioada următoare vor fi gata să implementeze o nouă stare pacienților care au suferit șocuri bruște. Aceasta se numește starea de animație suspendată și plasează pacientul undeva între viață și moarte pentru ca intervențiile chirurgicale să se poată desfășura în cele mai bune condiții.

Chirurg Samuel Tisherman, unul dintre specialiștii care a lucrat la dezvoltarea acestei tehnici, a declarat pentru revista de specialitate New Scientist că metoda de animație suspendată pare să fie desprinsă din filmele science-fiction, pentru că pacienții vor fi expuși unor etape revoluționare prin care corpul uman se va vindeca mult mai rapid.

Inițial, o substanță pe bază de sare va fi pompată în întregul corp și astfel sângele va fi înlocuit în totalitate. Temperatura corpului pacientului va scădea în aproximativ 15 minute la doar 10 grade Celsius. În urma acestor măsuri, pacientul nu va avea nici respirație și nici viață, dar celulele corpului său vor putea să supraviețuiască pentru mai multe ore. În acest fel, medicii vor avea la dispoziție câteva ore pentru a lucra pe corpul defect, pentru ca apoi să-i infuzeze sângele și pacientul să se întoarcă la viață.

Procedura nu va îngheța oamenii pentru ani de zile, așa cum am văzut în cele mai multe filme science-fiction, dar va permite medicilor să lucreze în condiții cât mai optime pe un corp lipsit de viață.

Chirurgul Peter Rhee de la Universitatea din Arizona in Tucson, unul dintre specialiștii care a lucrat la dezvoltarea acestei tehnici susține:definiția morții s-a schimbat odată cu noile experimente realizate”.

De fapt, pacientul care va fi transpus în starea de animație suspendată nu poate fi declarat nici viu, dar nici mort, pentru că este lipsit de sânge și de orice bătaie a inimii.

spital Starea de animație suspendată, metoda care va revoluționa medicina

Specialiștii susțin că această metoda va revoluționa medicina și astfel pacienții care au suferit accidente dramatice vor putea fi readuși la viață fără ca organismul să aibă prea mult de suferit.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și