Descopera

SS OURANG MEDAN, CEA MAI MISTERIOASĂ TRAGEDIE MARITIMĂ

Unul dintre cele mai misterioase cazuri din istoria maritimă s-a petrecut în iunie 1947, în apropiere de strâmtoare Malacca, atunci când o navă olandeză, SS Ourang Medan a transmis câteva semnale SOS. Un cargo american, Silver Star, care se afla în zonă, s-a îndreptat către nava olandeză pentru a-i acorda ajutor.

Ceea ce au descoperit americanii pare desprins dintr-un scenariu de groază. Toți membrii echipajului erau morți, ochii erau larg deschiși, iar mâinile erau ridicate ca și cum încercaseră să se apere de o primejdie. S-a descoperit și cadavrul unui câine într-o poziție de apărare, cu colții scoși ca și cum ar fi vrut să muște.

Ofițerul care asigurase comunicarea era mort cu mâna pe un telegraf. În momentul în care americanii s-au apropiat de vas, o explozie puternică s-a produs la bordul vasului olandez.

Mesajul care fusese recepționat cuprindea următorul text. Toți membrii echipajului sunt morți…, mor și eu. Victimele decedaseră rapid și nu prezentau urme de violență.

A fost deschisă o anchetă și misterul s-a adâncit și mai mult. În Olanda, nu era înregistrat un vapor cu un astfel de nume. A fost lansată ipoteza conform căreia vaporul transporta ceva ilicit, poate droguri sau substanțe toxice care au cauzat explozia.

Alți specialiști au lansat ipoteza că hidratul de metan a ieșit la suprafața apei printr-o fisură de pe fundul oceanului și a cauzat explozia. În anul 1954, un cercetător american publică primele fotografii cu imaginile cadavrelor de la bordul vaporului.

loading...

El a susținut că a primit aceste fotografii de la un marinar american de pe cargoul Silver Star. Fotografiile au fost probe ca această întâmplare nu este o legendă.

mort - SS OURANG MEDAN, CEA MAI MISTERIOASĂ TRAGEDIE MARITIMĂ

Referitor la această întâmplare, în ultimii ani, a fost avansată ipoteza că o forță extraterestră ar fi cauza acestei tragedii.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top