Mozaic

SPUNE-MI CE MĂNÂNCI, CA SĂ-ȚI SPUN CINE EȘTI

Ceea ce punem în farfurie ne definește. Vă prezentăm simbolistica unor alimente. Vă plac roșiile? Înseamnă că aveți o imaginație debordantă.Nu suportați alcoolul? Înseamnă că nu vă place adevărul spus în față.

Oliver Soulier, medic, a făcut studii pe mii de persoane și a ajuns la concluzii pe care le-a prezentat în una din cărțile sale.
Fiecare aliment pe care îl mâncăm, îl preferăm sau detestăm are un simbol. Plăcerea cu care mâncăm un aliment, sau adversitatea pe care o avem, țin de personalitatea fiecăruia dintre noi.

Soulier susține că, mâncăm în funcție de starea noastră psihologică. Mâncăm mai mult când suntem stresați, dorim un aliment atunci când în corpul nostru este un deficit de proteine, lipide sau glicide.

Mulți dintre noi preferă zahărul. Acest fapt exprimă dependența în personalitatea noastră. Sulier susține că uterul în care ne-am format și dezvoltat este un mediu plin de substanțe care conțin zahăr. O viață întreagă vom căuta zahărul inițial. În prima fază îl găsim în laptele matern, mai târziu îl vom descoperi în alte alimente.

Sarea reprezintă detașarea, deschiderea, libertatea. Copiii care suferă drame au tendința de a mânca sare cu lingurița.
Carnea și necesitatea de a o consuma de duce la forța de bază. Consumul de carne ne dă forță, agresivitate, putere. Cei care nu consumă carne au probleme legate de activarea propriei agresivități pe care nu o pot gestiona.

Laptele este un simbol matern. Laptele cald ne aduce aminte de mama. Cei care detestă laptele au suferit o traumă în timpul alăptatului sau poate că nu au beneficiat de lapte matern.

Avem nevoie de ciocolată atunci când suntem depresivi. Ciocolata produce în creier o moleculă numită peliteltilamina care induce sentimentul că trebuie să iubim.

loading...

Soulier susține că 98% dintre noi adorăm ciocolata. Cei care o detestă au suferit traume în dragoste. Condimentele reflectă o altă latură a personalității noastre. Cei care utilizează condimente în mâncare sunt spirite libere, deschise, extrovertite, puternice. Ceilalți sunt persoane temătoare, introvertite, care nu vor să iasă din confortul lor culinar.

În vino veritas. Alcoolul reprezintă adevărul spre sensul vieții. Băut cu moderație, el reprezintă nevoia de a cunoaște, de a ști, de a afla tainele vieții, de a depăși anumite bariere emoționale.

Sucul de lămâie trezește în fiecare dintre noi simțurile, furia, agitația. Legumele verzi sunt amare și reprezintă frustraţia. Poate și din această cauză copii nu le consumă.

Cartofii reprezintă legătura cu pământul. Poate din această cauză toți preferăm în meniul nostru cartofi. Legumele și fructele au culori care sunt în legătură cu compoziția lor. Roșul simbolizează vitalitatea, roșii, mere. Violetul reprezintă tinerețea și este antioxidant, prune, fragi, mure. Galbenul reprezintă protecția sistemului imunitar, lămâi, ananas, pere, portocale.

m%C3%A2ncare - SPUNE-MI CE MĂNÂNCI, CA SĂ-ȚI SPUN CINE EȘTI

Verdele reprezintă viață și ne protejează împotriva unor forme de cancer., castravetele, broccoli, pătrunjelul. Albul diminuează colesterolul în sânge, ceapa, usturoiul, banana, varza.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top