Bizar

SPORTUL, DE LA GLORIE LA MORȚI SUSPECTE

Din anul 2012 și până în prezent au murit 18 sportivi olimpici cu vârsta cuprinsă între 20 și 33 de ani. Doi dintre ei s-au sinucis, ceilalți 16 au murit de diferite forme de cancer s-au accidente.

În perioada 1975-1977, 17 cicliști au murit de crize cardiace. Medicii legiști au stabilit că amfetamina a fost cauza. Cele mai afectate federații sportive au fost cele de atletism, și aici ne referim în special la sportivii est germani care în perioada comunistă erau printre cei mai valoroși.

După anul 2000, Germania a recunoscut dopajul la care au fost supuși acești sportivi, uneori, împotriva voinței lor. Statisticile arată că durata medie de viață a unui jucător de fotbal american este de 57 de ani, în timp ce un american care nu face sport de performanță are o durată de viață medie de 71 de ani.

Utilizarea steroizilor și a hormonilor de creștere au avut un efect devastator asupra acestor sportivi care, în majoritate, au decedat în jurul vârstei de 47 de ani.

Despre cicliști se spune că au cea mai fragilă inimă. Ciclismul este considerat unul dintre cele mai periculoase sporturi. Cicliști tineri, cu vârsta sub 30 de ani au murit din cauza accidentelor vasculare sau a problemelor legate de cord.

Pe lângă dopaj, efortul fizic este uneori supraomenesc. Sunt cicliști care participă într-un an la 200 de curse. Un ziar italian a publicat o statistică referitoare la moartea a 70 de fotbaliști, începând cu anul 1960, în condiții pe care le-au numit suspecte. În majoritate, aceștia au murit din cauza unor forme de cancer foarte agresive.

loading...

Un judecător italian care se ocupă cu anchetarea acestor morți numite și precoce, a hotărât audierea a 45 de văduve, fost soții ale fotbaliștilor dispăruți. Au fost preluate dosarele medicale ale defuncților și se încearcă refacerea istoricului medical al fiecăruia.

Foști fotbaliști italieni care sunt în viață dar prezintă forme severe de cancer au dorit să depună mărturie. Carlo Petrini, fost jucător la AC Milan a declarat că li se făcea o injecție cu o oră înainte de începerea meciului. După 20 de minute, eram alți oameni, parcă focul ardea în noi, a spus Petrini.

Carlo Petrini - SPORTUL, DE LA GLORIE LA MORȚI SUSPECTE

El a explicat că toți jucătorii aveau într-un buzunar ascuns un mic recipient cu urină, dinainte de injectare. Atunci când erau chemați la control, prezentau acea probă. Petrini a decis să rupă legea tăcerii și să vorbească, el fiind grav bolnav.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top