SPIRITISMUL, POARTA SPRE DIMENSIUNE PARALELĂ

Fiecare civilizație a fost fascinată de moarte. Noi, oamenii ne-am pus întrebarea ce există după moarte? Am făcut totul ca să cunoaștem ce urmează după moarte. Și am descoperit spiritismul, legătura cu o altă lume, cu un trecut pe care nu-l putem uita. Am învățat să chemăm spiritele ca să aflăm ce va urma.Trăim cu obsesia și curiozitatea de a ști ce va urma, ce se va întâmpla cu noi.

Trecutul și prezentul nu sunt interesante, vrem să știm ce ne aduce viitorul. Am apelat la spiritism. Spiritismul a atras zeci de milioane de persoane.Unii recunoaștem acest interes, alții nu. În secolul al XIX-lea, în Europa, apare spiritismul. Să nu credeți că oamenii acelor vremuri doreau ca masa să se miște și erau mulțumiți.
Spiritismul presupune mult mai mult. Avem nevoie de un medium, o persoană care să poată intra în comunicare cu morții, care să poată intra în lumea spiritelor.

Dacă credem în spiritism, credem în reîncarnare. Suntem noi, oamenii, rezultatul unui proces de reîncarnare?
Ce se întâmplă cu un spirit care se reîncarnează? Spiritismul se extinde în secolul al XIX-lea, când încep să fie utilizate instrumente din ce în ce mai sofisticate. Tabla Ouija este unul dintre acestea. Are inscripționat literele, numerele de la 0 la 9, cuvintele da și nu.O altă formă de comunicare cu spiritele o constituie scrisul automat, în care persoana supusă acestui experiment, pune pe hârtie gânduri dictate de spirit.

Spiritismul este considerat ca fiind o filosofie în care, cu ajutorul unei energii spirituale, interacționăm cu spiritele.
Ședințele de spiritism încep cu o rugăciune. Sunt folosite persoane numite medium, care vor intra în lumea spiritelor și vor comunica cu morții. Comunicarea poate fi verbală sau prin așa-numita scriere automată. Spiritismul este o formă a metafizicii în care se spune că spiritul se reîncarnează în forme superioare, care trăiesc într-un univers paralel.

Spiritiștii susțin că viața pe Pământ este un popas în drumul spre viața spirituală. Este celebru cazul unei persoane din Brazilia, care se numește Gasparetto. În viața de zi cu zi, nu a dat semne că are talent pentru pictură. În ședințele de spiritism, el fiind medium, a reușit să comunice cu pictori celebri. În timpul acestor ședințe de spiritism, el a reușit să picteze tablouri, de mare valoare, ca urmare a instrucțiunilor primite de la spiritele marilor pictori. Se estimează că peste 40 de milioane de oameni au în casă o tablă Ouija, cu ajutorul cărei intră în comunicare cu lumea spiritelor.
Brazilia este țara cu cel mai mare număr de spiritiști. Mulți brazilieni consideră spiritismul ca fiind o continuare a religiei.

A comunica cu spiritele este ceva periculos, care poate avea repercusiuni grave asupra persoanei care încearcă să comunice. Spiritiștii susțin că spiritele rele sunt malefice pentru om, aducând nu numai boala, dar și moartea uneori.
Au rămas celebre ședințele de spiritism pe care Hașdeu le-a organizat, după moartea fiicei și a soției. Participau mulți intelectuali ai vremii și cu toții s-au exprimat că aceste ședințe sunt reale.

spiritism

Ca medium era folosit o persoană pe nume Cosmovici, care comunica prin scriere automată cu Iulia Hașdeu.
Martorii acestor ședințe spuneau că scrisul lui Cosmovici, era identic cu cel al Iuliei, în momentul în care acesta intra în transă.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>