Spiritualitate

Spiritele sunt o reflectare a gândurilor unei persoane

La mijlocul secolului al XIX lea, cercetătorul Alexandr Aksakov, cunoscut pentru inventarea cuvântului telechinezie, mișcarea obiectelor fără să le atingi, emitea ipoteza conform căreia fantomele sunt oglindiri ale creierului unui subiect aflat în stare de transă.

El susținea că spiritele sunt o reflectare a gândurilor unei persoane, aflate sub hipnoză, că ele se pot materializa în plan real și chiar capta fotografic. Savantul lansa această teorie în urma studiului a zeci de fotografii în care erau surprinse pe peliculă fotografică fantome, în timpul unor ședințe de hipnoză sau spiritism.

Însuși Aksakov, fotografia în 1869, o astfel de fantomă, în timpul unei ședințe de spiritism. Spiritul captat în chip de femeie tânără de afla chiar lângă mediumul care intrase în transă. Ulterior Aksakov a recunoscut că fantoma din imagine era un personaj dintr-o nuvelă pe care o scrisese cu ceva timp în urmă.

Femeia din fotografie arăta așa cum și-o imaginase scriitorul, fiind în mod clar doar o reflexie a imaginației sale. Singurul lucru pe care savantul nu l-a putut explica a fost cum de astfel plăsmuiri ale minții umane pot prinde un contur și pot fi imprimate pe hârtie fotografică.

Ludmila Baranova a ajuns la propria sa teorie. În ani de studii, fotografiase zeci de oameni în comă. Deși, cu ochiul liber nu se observa nicio ființă umană, în fotografii erau imagini translucide ale subiecților. Cu alte cuvinte spiritul celui care nu decedase, era lângă trup. În acel moment se produce fenomenul de ieșire din trup.

Această părăsire a trupului de către spirit este ultima zvâcnire a creierului care se stinge, moare, zvâcnire care este dată de ultimele impulsuri electrice. Toate fantomele pe care le-a fotografiat au apărut din cauza unor stimulări electrice ale unor zone ale creierului, în imediata apropiere a morții.

loading...

În anii 70 ai secolului trecut, medicul psihiatru Ghenadi Krohalev, cu ajutorul unui aparat de fotografiat, a început să capteze pe hârtie viziunile pacienților săi, suferinzi de afecțiuni psihice. La aproape jumătate din subiecții fotografiați, pe hârtie au apărut și imaginile halucinațiilor lor.

Omul de știință rus sugerează că fotografiile nu sunt nimic altceva decât imagini ale unei realități, care pot pătrunde în creierul persoanelor a căror aură energetică este foarte scăzută. Profesorul Krohalev a fost declarat el însuși bolnav psihic și închis într-un spital de boli nervoase. În Rusia, realizările sale remarcabile, sunt în continuare secrete, iar fiica lui este convinsă că a fost ucis din cauza descoperirilor sale.

El a fost găsit spânzurat, iar fotografiile au dispărut. În singurul jurnal pe care fiica sa a reușit să-l salveze stă scris de mâna savantului următoarele. Joi, 4 ianuarie 1978, pacientul Ivanov este cuprins de halucinații cumplite. Din urletele sale disperate putem ghici ce se produce în mintea lui. Către el se îndreaptă într-un galop furibund un elan uriaș, înfricoșător. Groaza pe care i-o provoacă moartea iminentă, îi produce o nouă viziune oribilă. După developarea filmului, pe jumătate din cadru se vede limpede silueta elanului în galop, iar pe cealaltă jumătate, un șarpe imens.

Pacientul care deja ieșise din criză, confirmă imaginile de coșmar trăite. Psihologul american Jule Eisenbud, autorul cărții Fotografiile gândurilor – studii asupra unei minți sclipitoare, a direcționat obiectivul camerei foto, către ochii subiectului, care trebuia să posede și anumite abilități extrasenzoriale, cercetătorul îi cerea să se gândească la un obiect concret sau la o persoană. În 90% dintre cazuri, în fotografii au apărut aceste imagini.

Cea mai cunoscută fantomă captată pe hârtie este cea denumită Brown Lady, realizată în castelul Raynham Hall, în 1936.
Autorii fotografiei, doi ziariști au zărit o siluetă translucidă, pe scări și au realizat fotografia. Brown Lady este fantoma unei contese care trăise în acel castel, dar fusese închisă într-o cameră a castelului, de către soțul său, până la sfârșitul zilelor.

spirite - Spiritele sunt o reflectare a gândurilor unei persoane

O altă fotografie a fost realizată în 1919, într-o unitate militară, după înmormântarea unui soldat. Paradoxal , mortul apare în poză. Această fotografie a fost dată publicității în 1975, de către Sir Victor Godardd, un ofițer în rezervă al Forțelor Armate Britanice.
Membrii escadrilei au recunoscut cu toții chipul mortului. S-a lansat ideea conform căreia decedatul nu își conștientizase moartea și că participase la fotografia de grup, fără măcar să știe că este mort de două zile.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top