SPIRITELE, CONTROL AL VIEȚII ȘI AL MORȚII

SPIRITELE, CONTROL AL VIEȚII ȘI AL MORȚII

Oricine cunoaște povestea tradițională a Crăciunului, a auzit despre cei trei magi care au urmat steaua din Răsărit și au călătorit departe, spre a veni să-l adore pe pruncul Iisus, în ieslea unde se afla.

Acești magi nu erau regi, ci înțelepți, astrologi și preoți din Persia antică, adepți ai filosofiei zoroastrianiste, iar titulatura lor a dat rădăcina cuvinte moderne magic și magician. Acești oameni erau sfetnici ai suveranilor imperiilor orientale, posesori de secrete oculte care călăuzeau monarhiile.

În Europa, în timpul Evului Mediu, cei numiți magi erau de obicei persoane care-și dedicaseră viața acumulării cunoștințelor oculte și înțelepciunii provenite din Cabala, surse antice egiptene, arabe și păgâne și ca atare intraseră în vizorul bisericii, fiind suspectați de legături cu demonii.

Clerul nu a făcut deosebirea între magi și vrăjitoare. Abia odată cu Renașterea, magii și cunoștințele lor au început să dobândească o anumită acceptare la curțile Europei și în rândul membrilor educați ai populației.

Poate unul dintre cele mai importante motive de nemulțumire a clerului, față de magi, era convingerea acestora că ființele angelice puteau fi convocate să asiste la practicarea magiei albe. Existau șapte spirite planetare majore sau arhangheli, pe care magii erau interesați să-i contacteze. Este vorba despre Rafael, Gabriel, Canael, Mihail, Zadikel, Haniel și Zafkiel.

S-a spus că una dintre sursele originale ale acestei învățături ar fi fost marele maestru al ocultismului și mag egiptean Hemes Thoth, care a descris revelația primită prin vizualizarea unei uriașe siluete umane, de o frumusețe desăvârșită.

Loading...

Entitatea i-a vorbit cu blândețe lui Hermes, prezentându-se drept gândul Atotputernicului, care venise să-i dea putere, datorită pasiunii depuse în aflarea adevărului. Atotputernicul i-a îndeplinit o dorință și Hermes s-a simțit inundat de viziuni minunate, dincolo de imaginația și puterea de înțelegerea a unei ființe umane.

O voce aspră și stridentă a tunat în eter, dând naștere unei furtuni terifiante, cu vânturi puternice și tunete asurzitoare. Șapte spirite au ieșit care s-au rotit în șapte cercuri. În aceste cercuri se aflau toate ființele din Univers.

Acțiunea celor șapte spirite în cercurile lor se numește destin, iar cercurile sunt însumate în gândul divin, care le pătrunde veșnic.

Hermes avea puteri depline și putea să comande cele șapte spirite. Magii erau considerați că Dumnezeu le dăduse o frântură divină.

Spiritele controlează faptele fiecăruia dintre noi, iar după moarte îl informează pe Dumnezeu despre ceea ce am făcut în existența noastră.

Ei sunt arhanghelii pe care îi invocă magii în ceremoniile lor. Vechii egipteni erau convinși că atunci când rosteau cuvântul hekau, erau invocate spiritele. Acest cuvânt emitea o vibrație capabilă să aducă spiritele.

loading...

Related posts