Mistere

Universul
Univers

Specialiștii de la CERN: ”Universul nostru nu trebuia să existe!”

24views

Universul nu ar trebui să existe! Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN).

CERN funcționează ca o organizație europeană de cercetare care operează cel mai mare laborator de fizică a particulelor din lume. De-a lungul timpului, fizicienii de la CERN au realizat numeroase studii și descoperiri uimitoare. De data aceasta, în urma unui studiu de amploare, care a vizat calcularea materiei emisă în urma Big Bang-ului, fizicienii sunt de părere că Universul nu are cum să existe.

Descoperirea este una uimitoare și în același timp controversată. Specialiștii susțin că în momentul în care s-a produs marea explozie, cantitatea de materie și antimaterie a fost una egală. Pornind de la această idee, este limpede că cele două trebuiau să se anihileze una pe cealaltă și în consecință Universul nu ar fi existat.

Cu toate acestea, există anumiți fizicieni, care susțin că o anomalie s-ar fi produs și din acest motiv materia nu a fost anihilată de antimaterie. Pornind de la această presupunere au fost provocate numeroase controverse. Ideea de bază este că fizicienii nu se pot pune de acord cu această teorie și nici nu pot explica, încă, motivul pentru care totuși Universul există, când de fapt el nu trebuia să existe.

Materia și antimateria au aceleași proprietăți

În acest scop, s-au efectuat măsurători extrem de precise ale tuturor tipurilor de proprietăți ale particulelor și ale antiparticulelor: încărcături de masă, masă electrică, etc. Cu toate acestea, nicio presupusă anomalie nu a fost descoperită.

Loading...

O echipă de oameni de știință de la CERN a reușit să surprindă antiprotonii încapcane Penning”. În acest fel, specialiștii au putut să măsoare proprietățile antimateriei. Concluzia este una fascinantă: materia și antimateria au aceleași proprietăți.

Universul

“Toate observațiile noastre găsesc o simetrie completă între materie și antimaterie, motiv pentru care universul nu ar trebui să existe în realitate”, a explicat Christian Smorra, unul dintre fizicienii de la CERN. Cu toate acestea, fizicienii caută acea asimetrie misterioasă, dar încă nu reușesc să o descopere. Studiul a fost publicat în revista de specialitate Cosmos și deschide noi orizonturi pentru a înțelege cât mai bine modul în care Universul nostru s-a format și motivul pentru care el există.

loading...