Take a fresh look at your lifestyle.

SPAN, o epidemie misterioasă, numită nebunia colectivă

Un scandal era pe cale să se declanșeze între Franța și SUA. Este vorba despre o misterioasă epidemie, numită nebunie colectivă, care a cuprins populația unei localități din Franța, în anul 1951, Cinci persoane au decedat, dintre care două s-au sinucis.

Evenimentul s-a petrecut în Pont Saint Esprit și în urma anchetei efectuate de către autoritățile franceze, această stare de nebunie colectivă a fost declanșată de infestarea pâinii cu mercur organic.

Nu au fost convinși de aceste explicații cei din media și o parte din specialiști.

O carte recent apărută în SUA, scrisă de către un fost agent CIA, lasă de înțeles că în anul 1951, CIA a derulat un proiect numit SPAN.

În cadrul acestui proiect, CIA a experimentat aerosoli LSD. Compania farmaceutică Sandoz a livrat către CIA, cantități importante de LSD. CIA a motivat că are trebuință de LSD pentru cercetare.

Ziarele franceze relatau scenele halucinante care se petreceau în Pont Saint Esprit și susțineau că depășeau nebunia din textele lui Shakespeare sau Edgar Poe.

Loading...

Scene de groază

Scenele erau asemuite cu cele din Evul Mediu, pline de esoterism, delirante, halucinante. Tentativele de sinucidere au fost multe. Din păcate, două persoane s-au sinucis.

În cartea amintită mai sus, se spune că CIA luase foarte în serios LSD-ul, ca armă într-un eventual război.

Vă reamintesc faptul că, în anii 50, 60, în plin război rece, americanii erau convinși că vor fi atacați și că un nou război va începe.

O mică cantitate de LSD pusă în apă sau pulverizată în aer, determină ceea ce s-a numit nebunia colectivă. Simptomele erau de delir, răcnete, agresivitate, violență, tentative de crimă.

Experimente cu LSD

O astfel de cantitate putea face inofensiv un batalion de soldați. Puterea LSD-ului este puternică și distructivă.

Documente declasificate arată că, în perioada 1951-1965, CIA a utilizat LSD pe 5700 de soldați, pe localități din SUA și Europa. Astfel de experimente au fost făcute și în universități.

Nu a fost ultimul experiment pe care CIA l-a realizat cu ajutorul drogurilor puternice. În anul 1965, Ken Kesey, student la Universitatea Stanford, s-a oferit voluntar în scopul participării la proiectul MK/ULTRA, finanțat de CIA.

BOALA DANSULUI NEBUN

El a fost supus la teste cu LSD, cocaină, de către doctorul Timothy Leary, cel care a realizat și lansat sloganul flower power.

Poate că acum înțelegem nebunia care i-a cuprins pe soldații americani care au luptat în Vietnam sau ne putem explica morți ale unor cântăreți celebri, Jimi Hendrix, Janis Joplin.

loading...

Comentariile sunt închise.