Descopera

SOS PĂMÂNT: Impactul Pământului cu un asteroid

0views

NASA estimează că există 4700 de asteroizi care reprezintă un potențial pericol pentru planeta noastră. Ei se află la numai 8 milioane de km depărtare de Terra și nu se vor dezintegra la intrarea în atmosferă, fiindcă sunt de dimensiuni mari, peste 100 de metri în diametru.

Impactul cu unul dintre acești asteroizi va duce la pagube importante, putând distruge zone de dimensiunea unui oraș. Cercetătorii de la Universitate Southhampton au identificat zonele unde este probabil să aibă loc aceste coliziuni.

Cele mai expuse țări sunt China, SUA, India, Indonezia, Japonia, Marea Britanie, Brazilia Filipine, Nigeria. NASA a identificat un asteroid care va lovi Pământul pe 5 februarie 2040, iar cercetătorii studiază posibilitățile devierii acestuia. Este luată în calcul folosirea unei arme nucleare. Asteroidul are un diametru de 140 de metri.

El are potențialul de a distruge un oraș și de a face milioane de victime, dar nu va putea să provoace extincția rasei umane. Asteroidul despre care se crede că ar fi cauzat dispariția dinozaurilor în urmă cu 65 de milioane de ani avea un diametru de 14,5 km.

Tot NASA avertizează că până în 2020 există posibilitatea de 12% ca Terra să treacă printr-o erupție solară imensă. Un astfel de incident poate produce pagube imense și ne-ar trebui un deceniu ca să ne revenim. Ultima furtună solară gigantică a fost înregistrată acum 150 de ani.

Loading...

Soarele trece prin cicluri care durează 11 ani în care activitatea soarelui crește sau descrește. În timpul maximului de activitate, apar pe suprafața sa multe pete solare și tornade magnetice enorme care erup flăcări de foc, care sunt împroșcate în spațiu.

Există pericolul ca nu numai liniile electrice să fie distruse, ci să contribuie la erodarea oleoductelor și a gazoductelor. Ca să nu mai vorbim despre faptul că toate echipamentele care folosesc GPS sau de comunicație vor fi scoase din funcțiune.

NASA a declarat că cele 100 de milioane de sisteme solare din galaxia noastră sunt capabile să susțină formă de viață extraterestră. Ei susțin că în următorii 20 de ani, vor găsi aceste forme de viață.

Charles Bolden, director NASA, a declarat că m-aș aventura să spun că este improbabil ca în vastitatea nelimitată a Universului, oamenii să fie singuri. De curând, astronomul Kevin Hand a sugerat că viața extraterestră ar putea să existe pe Europa, un satelit al planetei Jupiter. Sub calota de gheață se află un imens corp de apă subterană.

asteroid

Lacul subteran descoperit de sonda Galileo are un volum subteran similar Marilor Lacuri din America de Nord. Suprafața de apă descoperită este acoperită cu bancuri de gheață care se dezintegrează.

Conform ultimelor cercetări, polii magnetici ai satelitului Europa s-au mutat cu 80 de grade spre Ecuator, lucru nefiresc pentru o planetă ca Terra, de exemplu. Această mișcare poate fi atribuită unui ocean interior, care deconectează suprafața de miezul intern al planetei. Dacă cercetările viitoare vor confirma existența apei pe alte planete, descoperirile în sine vor deschide rasei omenești o nouă ușă către un viitor interesant.loading...