Bizar

SONDA SPAȚIALĂ SCHIAPARELLI S-A PRĂBUȘIT PE MARTE

O firmă românească de testări software este acuzată de presa italiană de prăbușirea sondei spațiale Schiaparelli pe suprafața planetei Marte.

Cu exact o lună înainte, pe 19 octombrie, landerul Schiaparelli ar fi trebuit să amerizeze pe Marte.

Operațiunea de traversare a atmosferei planetei trebuia să dureze șase minute dar, după cinci minute comunicarea s-a întrerupt, probabil în momentul în care a avut loc impactul cu solul, după o cădere de 3-4 kilometri înălțime și la o viteză de 300 kilometri pe oră.

Astăzi ideile sunt mult mai clare grație tuturor informațiilor descifrate și trimise de Ender pe Pământ.

Pasajul crucial, traversarea atmosferei marțiene în care Schiaparelli se blochează și pentru care Italia ceruse în mod repetat teste de verificare.

Costurile au fost de 4 milioane de euro încredințate societății suedeze specializată, indicată de Italia, dar pe care Agenția Spațială Europeană a încredințat-o, pentru costuri mai mici, unei societăți românești.

loading...

Societatea, în fapt, căreia îi fusese încredințată testul, spune Enrico Flamini, coordonator științific, nu a reușit să fie în grad să efectueze acest test, în acest fel s-a pierdut mult timp, s-au cheltuit și bani, pentru că materialul a fost expediat până în România, anumite teste care se impuneau nu au fost realizate și totul a fost un fiasco.

sonda - SONDA SPAȚIALĂ SCHIAPARELLI S-A PRĂBUȘIT PE MARTE

Misiunea sondei Schiaparelli a costat 1,2 miliarde euro, susține cotidianul italian La Republica. Nu știm cum se va termina această poveste și cine va plăti aceste enorme costuri.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top