The news is by your side.

Sonda Cassini a înregistrat sunete misterioase lângă Saturn

Sonda Cassini a ajuns în cel mai apropiat punct față de planeta Saturn. Sonda se află la o distanță foarte mică de Saturn și în această perioadă traversează distanța dintre primul și al doilea inel. Specialiștii susțin că sonda a înregistrat sunete misterioase și inexplicabile.

Miercuri dimineaţă, sonda Cassini a efectuat prima dintr-o serie de 22 de incursiuni între inelele lui Saturn, înainte de a-şi încheia misiunea, printr-o prăbuşire controlată pe această planetă, în luna septembrie. Semnalul radio a dispărut în timpul manevrei de miercuri, însă contactul cu NASA a fost restabilit joi.

După o ”tăcere agonizantă”, potrivit specialiştilor de la NASA, semnalul radio transmis de sonda Cassini a fost recepţionat joi dimineaţă, în jurul orei 10.00, de o staţie terestră administrată de agenţia spaţială americană.

În acest fel, numeroase imagini cât și date importante despre structura inelelor au fost transmise spre Terra. Mai mult de atât, specialiștii susțin că sonda Cassini a înregistrat numeroase semnale inexplicabile.

ESA a precizat căimersiunile repetate în această regiune neexplorată” se vor încheia cu o misiune în care au fost strânse date fără precedent pentru a răspunde la întrebări fundamentale despre originea lui Saturn și a inelelor sale.

Un obiectiv major al misiunii sondei Cassini constă în determinarea masei şi a vârstei inelelor planetei. Cu cât acestea sunt mai masive, cu atât ele sunt mai vechi – probabil la fel de vechi ca însăşi planeta Saturn.

Oamenii de ştiinţă vor studia această chestiune prin analizarea modului în care viteza de deplasare a sondei va fi modificată în timp ce vehiculul traversează câmpul gravitaţional generat de planetă şi de inelele sale uriaşe alcătuite din gheaţă.

Sonda-spațială-Cassini Sonda Cassini a înregistrat sunete misterioase lângă Saturn

Întrebarea fundamentală se referă la acele zgomote misterioase înregistrate de Cassini. De unde provin ele? Deocamdată specialiștii nu pot răspunde la această întrebare, dar probabil până la sfârșitul anului, vom afla numeroase detalii impresionante despre Saturn.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și