Sonda chineză Chang’e-4 se află pe partea întunecată a Lunii și caută bazele secrete

Sonda chineză Chang’e-4 se află pe partea întunecată a Lunii și caută bazele secrete

Dacă puneți împreună cuvintele Luna, extratereștri și baze misterioase într-o propoziție, veți obține rețeta perfectă pentru o teorie a conspirației. 

Luna în sine este un loc misterios, nu numai pentru că știm foarte puțin despre ea, ci pentru că a influențat în mare măsură societatea în întreaga istorie. Astăzi, avem deja suficiente resurse pentru a călători la cel mai apropiat satelit natural al Terrei și pentru a-l explora ca niciodată înainte, cu atât mai mult partea sa întunecată.

Este posibil ca în acest loc neexplorat să existe structuri de origine extraterestră? 

Această întrebare este pe buzele tuturor, mai ales că nimeni nu s-a mai întors pe Lună de la misiunea Apollo 11 în 1969. Dar ceea ce mulți nu știu este că, în iulie 1970, doi oameni de știință ruși, Mihail Vasin și Alexander Shcherbakov, au publicat un articol intitulat  „Este Luna creată de inteligență extraterestră? „  Teoria propusă de cei doi experți a oferit argumente care au explicat nenumăratele enigme care înconjoară Luna și originea ei. 

Shcherbakov și Vasin au sugerat că mașinile eextraterestre au fost folosite pentru a topi roci și a forma cavități în interiorul Lunii, răspândind gunoiul topit pe suprafața lunară (partea întunecată a Lunii)

Și au mers mai departe, asigurându-ne că ceea ce vedem este pur și simplu o iluzie. În plus, dacă adăugăm la teoria oamenilor de știință ruși multe imagini care presupun că ar arăta  structuri extraterestre pe Lună, găsim una dintre cele mai mari conspirații din istorie, deoarece NASA ar cunoaște existența unor astfel de baze. 

Dar se pare că China a decis să dezvăluie adevărul despre bazele extraterestre, deoarece a reușit să aducă cu succes o sondă (Chang’e-4) pe partea ascunsă a Lunii.

Loading...

Chang’e-4 pe partea întunecată a Lunii

Sonda Chang’e-4 a aterizat cu succes pe partea întunecată a Lunii. În acest fel, China devine prima țară din istoria omenirii care a dus o sondă în această zonă lunară. După cum a relatat Rețeaua Chineză de Televiziune Globală (CGTN),  Chang’e-4 a trimis deja o imagine, luată din partea de sud a locului de aterizare.

Obiectivul misiunii este de a ajuta viitorii călători din spațiu prin experimente, cum ar fi crearea unei biosfere, care include ouă de viermi de mătase, drojdii și semințe de cartofi. Dacă experimentul funcționează corect, ecosistemul s-ar menține singur, cu viermii de mătase germinând cartofii și creând omizi. Acestea, la rândul lor, ar produce dioxid de carbon.

În plus, deoarece fața întunecată a Lunii este departe de Pământ,  nu există nicio interferență de la semnalele radio, făcându-o locul perfect pentru a studia universul. Misiunea face parte din proiectul ambițios al Chinei de a explora resursele și potențialul Lunii ca bază spațială. Următorul pas va fi o misiune lunară cu echipaj în același loc.

Descoperirea bazelor secrete

Aceasta este versiunea oficială, dar teoreticienii conspirației cred că China are un alt plan: să  găsească baze secrete extraterestre . Această idee se bazează pe faptul că fața întunecată a Lunii nu a fost niciodată explorată și nu poate fi văzută de telescoapele normale. Dar, în afară de căutarea bazelor extraterestre, misiunea lunară chineză mai are ca scop și descoperirea craterelor imense, rezultate în urma bombardării a NASA. 

Experții din domeniu spun că aceste cratere au fost create ca parte a operațiunilor miniere lunare sau, probabil, pentru a elimina urmele civilizațiilor care au locuit pe Lună. Oricare ar fi motivul, această teorie a devenit populară după ce NASA a lansat în mod deliberat o rachetă și un satelit pe suprafața lunară în 2009.

loading...

Related posts