Solutia pentru contracararea incalzirii globale a fost descoperita de oamenii de stiinta

Efectul de seră este o problemă majoră cu care se confrunta omenirea, cel puţin în ultimii 50 de ani. Efectul principal pe care îl produce este încălzirea globală care, odată scăpată de sub control, poate să pună în pericol viaţa pe Terra. Dacă temperatura globală creşte considerabil, iar omenirea nu poate sau nu vrea să ia măsuri de stopare, efectele vor fi devastatoare. Din această cauză, o echipă de cercetători britanici, crede că a găsit soluţia pentru a scădea temperatura globală de pe Pământ. Soluţia propusă de oamenii de ştiinţă este fabricarea unor panouri solare gigantice care să reflecte energia solară, înainte ca aceasta să atingă suprafaţa Pământului.

În prima ipostază, fizicienii britanici doresc să experimenteze proiectul, testând fiabilitatea sa la o scală mai mică. Razele solare vor fi respinse cu ajutorul unor panouri proiectate la o dimensiune mai mică. Dacă rezultatele sunt satisfăcătoare atunci mai multe panouri gigantice vor fi soluţia pentru că încălzirea globală să devină istorie. Conform previziunilor specialiştilor, în doar câţiva ani temperatura medie anuală ar ajunge la aceeaşi valoare existenta în urmă cu 250 de ani.

Planul găsit de cercetătorii britanici ar putea funcţiona, dar până în prezent nu se cunosc reacţiile adverse pe care le pot provoca aceste panouri, în sensul că precipitaţiile meteorologice vor suferi modificări substanţiale. 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și