Take a fresh look at your lifestyle.

Socant: S-a descoperit degetul lui Yeti

O mănăstire budistă din Tibet ascunde secrete incredibile pe care le-a păstrat de-a lungul departe de ochii curioșilor. Picturile care împodobesc pereţii mănăstirii înfăţişează drumurile de acces abrupte care duc la lăcaşul sfânt dar şi un personaj misterios care seamănă izbitor de mult cu celebrul Yeti. Pe lângă aceste curiozităţi, preoţii mai adăposteau în lăcaşul lor şi un talisman ciudat,o mână de maimuţă.

Ajuns nu se ştie cum, un deget de la mâna maimuţei, într-un muzeu din Anglia, a fost analizat de specialişti. Potrivit acestora, degetul ar face parte dintr-o serie de fosile rămase din Pleistocen (între acum 2.5 milioane de ani şi 11.700 de ani) ce aparţin unei creaturi denumite Gigantopithecus, sauMarea Maimuţa” ce a dispărut de pe Pământ acum 300.000 de ani. Această maimuţă nu este alta decât cea pe care în ziua de astăzi o cunoaştem sub numele de Yeti. Specialiştii, în urma unei analize de laborator al unui fir de păr preluat de la maimuţă zăpezilor, au declarat că nu pot să identifice nicio specie în urma analizei ADN.

Oamenii de ştiinţă nepalezi susţin că degetul nu provine de la o maimuţă ci de la omul-urs sau Yeti, aşa cum îl cunoaştem în prezent. De-a lungul timpului fel de fel de legende despre Yeti au apărut, dar în prezent nimeni nu poate să certifice existenţa unei asemenea animal. Fiecare poveste rămâne la nivel de legenda chiar dacă există foarte multe opinii care încearcă să explice existenţa unei asemenea creaturi.

După ce testele ADN au confirmat că degetul din muzeul londonez este acelaşi cu cel care le lipseşte din mănăstire, călugării budişti cer acum că acesta să le fie înapoiat. Şi asta pentru că ei, la fel ca mulţi alţi oameni din întreaga lume, sfidează opinia specialiştilor şi cred în legenda Yeti.

loading...