Șocant! Legiunea romană a IX-a Ghinionista a apărut după aproape 2000 de ani într-un oraș din Scoția

0

Anomaliile temporale sunt fenomene din ce în ce mai des semnalate. Acestea presupun ca un eveniment petrecut în trecut să devină realitate în prezent și să fie perceput de oameni exact așa cum s-a petrecut. Aceste găuri temporale sau chiar zone în care timpul se comprimă deschid o fereastră înspre trecut și aduc istoria în prezent.

Un eveniment ciudat l-a avut martor pe scriitorul A.C. McKerracher, care într-o seară târzie a anului 1974 ieșise să se odihnească pe terasa casei sale din orașul scoțian de provincie, Dunblane, din comitatul Perthshire. După mai multe clipe de reculegere, liniștea profundă i-a fost tulburată de un zgomot profund. Crezând că este victima surmenajului a intrat în casă, dar măcinat de curiozitate, după 20 de minute a revenit pe terasă ca să descifreze evenimentul straniu la care tocmai asistase.

Între timp zgomotul se intensificase și după cum a declarat ulterior se asemăna cu pașii puternici făcuți de o armată de oameni. După estimările sale era vorba de mii de oameni care mărșăluiau prin negura nopții. Nu i-a putut vedea, dar era limpede faptul că armata trecea pe undeva prin apropierea casei sale. După mai multe minute trupa de ostași s-a îndepărtat, pentru că intensitatea sunetului scăzuse mult.

McKerracher nu a vorbit nimănui despre ciudatul eveniment, dar l-a măcinat cu o intensitate copleșitoare. La numai o săptămână de la experiența inexplicabilă, scriitorul s-a întâlnit cu niște vecini care i-au povestit că în urmă cu câteva nopți nu au putut dormi din cauza câinilor din curte care au lătrat toată noaptea. Atunci scriitorul și-a dat seama că zgomotul fusese auzit de mai multă lume și nu fusese doar o iluzie. A început să caute diverse informații istorice despre zona în care tocmai se mutase și din întâmplare a descoperit că prin zonă, cu circa 2000 de ani în urmă, trecea un drum roman.

În anul 113, o legiune romană formată din soldați iberici fusese trimisă în Scoția pentru a înăbuși revoltele triburilor. Din cauza luptelor ciudate prin care trecuse, romanii i-au atribuit numele de Legiunea a IX-a Ghinionista. Ghinionul avea să își pună amprenta în cele din urmă pe toți soldații acestei legiuni pentru că odată ajunsă în zona unde avea să fie orașul Dunblane, a dispărut pur și simplu. Revoltele nu au mai fost înăbușite și nimeni nu a mai găsit nicio urmă de soldat roman.

Câteva luni mai târziu, McKerracher a ținut o conferință despre istoria zonei respective. Atunci a făcut publică legătura între legiunea romană dispărută în anul 113 și ceea ce a auzit în acea noapte. Spre surprinderea sa, mai mulți locuitori ai orășelului scoțian au recunoscut că și ei fuseseră martorii evenimentului straniu, dar nu au avut curaj să recunoască acest fapt din motive subiective.

legiune romana

Sunt convins, că ceea ce am auzit noi doi era într-adevăr legiunea romană, în marş spre destinul ei fatal, în urmă cu aproape două mii de ani.“, scria McKerracher la vremea respectivă.

loading...
loading...