The news is by your side.

Socant: A fost descoperit primul schelet al unei sirene!

0

Sirena este o ființă fabuloasă, din mitologia greacă, cu aspect de femeie, cu picioare și aripi de pasăre, mai târziu cu coadă de pește, care, prin cântecele ei, ademenea pe corăbieri în locuri primejdioase, unde aceștia își găseau moartea.

 

Prima mențiune documentară privind existența unor ființe jumătate pește jumătate om, numite sirene, este în Odiseea lui Homer. Sirenele erau de obicei trei la număr, jumătate femei, jumătate păsări (sau pești). Aveau voci minunate și prin cântecul lor, atrăgeau marinarii, care, pentru a le auzi cât mai de-aproape, ajungeau să-și sfărâme corăbiile de stânci. Ulise ar fi pățit la fel, dar, povățuit de vrăjitoarea Circe, s-a legat de catargul corăbiei, iar tovarășii lui și-au astupat urechile cu ceară pentru a nu mai auzi cântecul sirenelor.

Sirenele au generat mai multe legende de-a lungul timpului, unele incredibil de reale, dar până în ziua de astăzi nimeni nu a reușit să fotografieze una, sau chiar s-o captureze. Astfel, mitul sirenelor s-a perpetuat într-o simplă poveste.

SCHELETUL-SIRENA Socant: A fost descoperit primul schelet al unei sirene!

Vă imaginați că nimeni nu ar crede că sirenele au existat cândva pe Terra, pentru că nu există suficiente dovezi în acest sens. Recent într-un muzeu privat a fost expus un schelet și cu stupoare constatăm că el a aparţinut unei sirene. În acest fel, nu putem decât să remarcăm veridicitatea miturilor cu sirene și ne dăm seama că misterele lumii din care facem parte sunt mai adânci ca niciodată.

După cum se poate observa din fotografia alăturată, scheletul a aparținut fără doar și poate unui om pe jumătate pește, ceea ce înseamnă că în vremuri străvechi diverse forme de viață au existat pe Terra. Una dintre aceste forme au fost misterioasele sirene, care din motive necunoscute au dispărut din adâncurile oceanelor. Dacă nu credeți în existența sirenelor este momentul să începeți o faceți!

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și