SOARELE, UN PORTAL SPRE UN UNIVERS PARALEL

Celții aveau credința că, în două perioade ale anului, 31 octombrie – 1 noiembrie și 30 aprilie -1 mai, puteau trece într-o altă lume, într-un univers paralel.

În aceste două perioade, porțile cerului se deschideau și bărbații aveau dreptul să treacă într-o altă lume. Cele două date semnificau trecerea de la primăvară la vară și de la toamnă la iarnă.

Și la alte popoare întâlnim reprezentații cu Lumea de Dincolo și ceea ce se întâmplă cu sufletul după moarte. Sufletul defunctului se contopea cu sufletul universal.

Cele patru elemente de bază ale Universului, respectiv, focul, aerul, apa și pământul, au generat medii postexistențiale și ritualuri funerare specifice, anume, incinerarea, expunerea, înhumarea, ritul funerar acvatic. Moartea are capacitatea de a genera fertilizarea, multiplicarea germenilor vieții.

Reprezentarea cea mai răspândită a lumii de dincolo este una asemănătoare cu lumea în care trăim. Reliefurile figurate de pe monumentele funerare semnificau valorile și credințele cu privire la nemurirea sufletului. În toate civilizațiile lumii a existat și există credința că trecem într-o lume dincolo de cea reală și că moartea este doar o trecere.

Ca și celții, românii cred că aceste treceri în altă lume se fac nu numai prin cer, dar și prin pământ, prin apă sau foc. La localnicii din Limanu, Constanța, există credința că peștera cu același nume duce spre o altă lume. Labirintul întortocheat din care este formată peștera a făcut să nu fie explorată în întregime, iar cei care s-au aventurat nu s-au mai întors.

Loading...

Grecii aveau credința că, poarta Hades de pe Muntele Olimp duce spre altă lume. Israelienii au credința că, Peșterile Gemene duc spre o lume de dincolo. Arheologii au descoperit în aceste peșteri dovezi ale unor ritualuri păgâne.

Scriitorul Vergiliu vorbea în operele sale despre lacul Avernus, Italia, care era considerat o poartă spre o altă lume. În vremurile moderne vorbim despre vortexuri energetice care au capacitatea de a ne transporta în universuri paralele.

soare

Jack Sccuder, cercetător NASA, a declarat că unele portaluri se deschid câteva secunde, iar altele sunt permanente, fiind sursa aurorelor boreale. Alți cercetători susțin ipoteza că, Soarele este un portal prin care ființe din alt univers ar vizita Terra.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și