Soarecele fara par ne ajuta sa traim sute de ani

Oamenii de știință britanici au făcut o descoperire monumentală atunci când au supus unor teste de ADN șoarecele fără păr. Acesta deține 93% dintre genele umane şi pe lângă faptul că nu face cancer niciodată, are şi o rezistență impresionantă la îmbătrânire.

În timp ce corpul uman se deteriorează odată cu vârsta, șoarecele fără păr, cu ajutorul unor gene, dezvolta o rezistență ieşită din comun cu cât îmbătrânește mai mult. Cercetătorii afirma că odată descoperite aceste gene miraculoase ele pot deschide drumul către prelungirea vieții umane până la 200 de ani sau mai mult.

Șoarecii fără păr pot trăi 30 de ani şi se reproduc până la sfârșitul vieţii, când arată încă tineri şi prezintă un foarte redus declin al puterii creierului şi al structurii osoase.

Dacă vom înţelege cum să stopăm procesul de îmbătrânire, studiind aceste animale, vom putea ajunge să trăim 200 de ani”, confirmă profesorul Rochelle Buffenstein de la Universitatea din Texas, SUA.

Această descoperire ar putea să reprezinte un pas uriaş pe care îl face știința spre prelungirea speranței de viaţă a omului. Descoperirea şi extragerea acestor gene se va realiza într-un timp foarte scurt pentru ca mai apoi să se încerce determinarea lor în ADN-ul uman.

Loading...

Șoarecele fără păr trăieşte în Sudul Africii, în subteran şi datorită structurii genetice s-a acomodat foarte bine la unele dintre cele mai aprige condiții de viaţă.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și