Descopera

Sms-urile pot sa prevesteasca atacurile cerebrale

0views

Sms-urile sunt mesajele banele pe care le trimitem cu ajutorul telefonului mobil. Chiar dacă nimeni nu ar fi bănuit niciodată că aceste mesaje scrise pot preveni atacurile cerebrale. Un nou studiu efectuat de oamenii de știință demonstrează cât de importante sunt sms-urile atunci când vine vorba despre detectarea atacurilor cerebrale.

Specialiștii de la spitalul Henry Ford din Detroit, Statele Unite, au prezentat opiniei publice cazul unui bărbat de 40 de ani care a suferit un atac cerebral. Acesta putea să vadă normal, să vorbească și să se comporte precum un om sănătos, dar atunci când trimitea sms-uri acestea erau incoerente.

Pacientul era capabil să rezolve diferite probleme de matematică sau lingvistice, dar atunci când a fost pus să scrie un sms, acesta a ieșit fără sens. Cu toate acestea, bărbatul nu putea să detecteze nicio greșeală în ceea ce scria. Pe lângă acest fapt, bărbatul prezenta și asimetria feței şi în acest fel medicii au putut pune un diagnostic clar: atac ischemic cerebral. Un cheag de sânge bloca irigarea unei părți din creier cu sânge. Asemenea atacuri rezultă de obicei într-o anumită formă de afecţiune fizică şi pot fi fatale.

sms

În acest fel, medicii și-au dat seama cât de importante sunt sms-urile atunci când vine vorba despre detectarea atacurilor cerebrale. Scrierea mesajelor text pe telefonul mobil a devenit foarte importantă în detectarea momentului producerii unui astfel de atac, mai ales că fiecare sms este ștanțat cu o dată și oră.

loading...