Mozaic

Șmen de România! Cristina Tunegaru, profesoara care a contrazis-o public pe Gabriela Firea, DATĂ AFARĂ de la școala unde preda

Strigător la cer! Oameni buni, unde va ajunge țara asta în curând? Profesoara Cristina Tunegaru, deja o voce a învățământului românesc, care a contrazis-o public pe Gabriela Firea, la jumatatea lunii ianuarie, anunta pe contul sau de Facebook ca a fost data afara de la scoala unde preda.

UPDATE 5/Dragnea a postat pe Facebook: „Am citit următoarea postare a unei doamne profesoare din București. I-am trimis-o ministrului Educației Naționale,întrebându-l cum este posibil așa ceva? Aștept cu mare interes răspunsul dumnealui.”

Am citit următoarea postare a unei doamne profesoare din București. I-am trimis-o ministrului Educației Naționale,întrebându-l cum este posibil așa ceva? Aștept cu mare interes răspunsul dumnealui.

Posted by Liviu Dragnea on 4 Mai 2017

UPDATE 4 ,,Nu are nici o legătură cu declaraţiile pe care le-a făcut dumneai la adresa primarului Capitalei. Este o procedură normală. A venit un cadru didactic titular (la şcoala nr.95 unde profesoara preda) care a revendicat acele 12 ore pe care doamna profesoară le avea la şcoală. Dânsa nu a rămas fără un loc de muncă. Aceasta îşi poate presta activitatea la o altă şcoală”, a explicat pentru „Adevărul”, Ariana Oana Bucur, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei.

UPDATE 3: Cristina Tunegaru a precizat pentru Hotnews.ro ca nu este profesor titular, dar a promovat Definitivatul. Potrivit acesteia, la scoala la care preda avea trei clase, in total 12 ore pe saptamana.

UPDATE 2: Florian Lixandru, inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca n-a primit nicio sesizare privind acest caz si ca nu poate face astfel comentarii asupra acestuia.

loading...

UPDATE/HotNews.ro scrie ca a incercat sa contacteze Inspectoratul Scolar din Sectorul 3, dar portarul institutiei a transmis ca programul institutiei s-a incheiat la ora 16.30.

Cristina Tunegaru i-a transmis in ianuarie un mesaj Gabrielei Firea, in care anunta ca nu va da curs „dispozitiei” de a nu pune absente pana la ora 9.30, deoarece „primarul nu are atributii de manager al procesului didactic.”

La cateva luni de la acel mesaj, Cristina Tunegaru spune ca a fost data afara fara nicio inspectie sau evaluare a activitatii sale.

Profesoara a explicat, pentru HotNews.ro, ca a văzut pe site-ul titularizare.edu.ro situația postului sau iar secretara scolii a anuntat-o ca „orele au fost luate de altcineva”.

Cristina Tunegaru spune ca nu i-a fost oferita nicio explicatie oficiala.

Iata mai jos mesajul postat pe contul sau de Facebook:

„Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni sa ma vada la ore, sa se intereseze de progresele elevilor mei, dar ma dau afara !

Fara sa intrebe parintii sau elevii, fara sa ma anunte macar, un functionar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Si m-am trezit scoasa din scoala. Da, pot sa faca asta in sistemul public in anul 2017.

Nu ma intereseaza locul de munca in sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe Bucuresti anul trecut) pot sa gasesc oriunde un loc intr-o scoala publica sau privata. Dar eu am lucrat alaturi de elevii mei atat de frumos, am investit emotional, am luptat si am muncit pentru progrese uimitoare, neasteptate care au surprins scoala intreaga. Nu ii pot lasa sa regreseze, sa piarda totul. E o responsabilitate pe care vreau sa o duc pana la capat.

Si totusi, nimic din toate astea nu are vreo relevanta pentru inspectorat. Interesul elevilor e calcat in picioare. Nu vor decat sa scape de mine, profesorul care vrea sa schimbe sistemul de la baza”.

3dbe9c84f48be1b31a751398c51913cb - Șmen de România! Cristina Tunegaru, profesoara care a contrazis-o public pe Gabriela Firea, DATĂ AFARĂ de la școala unde preda

*** Cristina Tunegaru este profesoara de limba romana, publicista si cercetator doctoral al Universitatii din Bucuresti.

Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară !…

Posted by Cristina Tunegaru on 4 Mai 2017

loading...
To Top