Take a fresh look at your lifestyle.

SISTEMUL SOLAR, O CATEDRALĂ CELESTĂ CONSTRUITĂ DUPĂ LEGILE DIVINE

Sistemul solar este într-o dinamică continuă. Are o multitudine de fațete, geometrie, fenomene inverse, jocuri de cifre în care cifra patru este piatra unghiulară a sistemului nostru solar formată din Pământ, Venus, Soare și Mercur.

Soarele și Luna oferă un spectacol de excepție prin luminozitate, dar și prin eclipse care au fost asociate cu fenomene oculte. Cei doi aștri influențează activitatea umană, dezvoltarea florei și a faunei. Soarele are un diametru de 400 de ori mai mare decât Luna, în timp ce Luna se află la o distanță de 400 de ori mai mică de Pământ, față de Soare. Cifra patru revine.

Soarele reprezintă centrul sistemului nostru solar și are o vechime de 5 miliarde de ani. Greutatea lui este de 740 de ori mai mare decât a celorlalte planete și astfel se formează gravitația.

Soarele este o sursă uriașă de energie. Pe suprafața solară, temperatura ajunge la 5800 de grade Kelvin, iar un grad Kelvin înseamnă 273 de grade Celsius.

Între Soare și Pământ există o interacțiune continuă, fenomen care este numit variație orbitală. La o perioadă de 95000 de ani, orbita Pământului în jurul Soarelui se schimbă, de la o elipsă subțire la un cerc.

Odată la 42000 de ani, Pământul se clatină, iar unghiul axei în raport cu planul revoluției în jurul Soarelui variază între 22 și 24 de grade. Un unghi mic conduce la diferențe sezoniere mici între emisfera nordică și cea sudică.

Loading...

Pentru că axa Pământului se îndreaptă spre steaua Vega și nu spre Steaua Nordului, emisfera nordică va experimenta vara în luna decembrie. Acest fenomen va conduce la schimbări bruşte climatice care vor afecta omenirea.

Pământul fără Lună

De trei miliarde de ani, Luna se îndepărtează de planeta noastră. Mareele erau de mii de ori mai mari decât în zilele noastre. În prezent, Luna este prea departe pentru a provoca schimbări majore. În trecut, viiturile aveau înălțimi de 3000 de metri și acopereau kilometri întregi de uscat.

Luna are o existență marcată de fenomene violente. Acum patru miliarde de ani, alinierea celor doi giganți, Saturn și Jupiter a creat efectul de praștie, direcționarea asteroizilor către Pământ și Lună. Impactul a produs cratere și a supraîncălzit atmosfera. Acea perioadă a fost numită cataclism selenar.

sistem solar

Peste 80% din suprafața Lunii este distrusă de impactul cu asteroizi. Bazaltul topit a ieșit prin fisuri și a format mări de lavă. În timpul impactului, o parte din materie nu a mai revenit pe suprafața Lunii, a fost propulsată în spațiu și atrasă de gravitația Pământului.

Istoria este similară și pentru Lună. Bucăți din scoarța terestră au ajuns pe Lună, unde au rămas perfect conservate în lipsa atmosferei.

loading...

Comentariile sunt închise.