Take a fresh look at your lifestyle.

Sistemul Solar, mistere și fenomene imposibil de înțeles

În ultimii ani au fost realizate câteva descoperiri despre Univers care au fost mai puțin mediatizate și pentru că la unele dintre ele nu s-au găsit explicații științifice.Vă prezentăm câteva dintre ele.

Cu ajutorul sondei spațiale Mars Global Surveyer au fost detectate și observate aurore polare pe planeta Marte, în condițiile în care Marte nu are câmp magnetic.

În ultimii șase ani au fost observate câteva sute de astfel de fenomene. Unii fizicieni au încercat să explice acest fenomen prin faptul că anumite zone ale planetei nu și-au pierdut magnetismul. Această explicație nu este susținută de majoritatea oamenilor de știință. Cea de a șaptea planetă a sistemului nostru solar este Uranus.

Cu ajutorul telescopului Hubble în perioada 2003-2005, s-a descoperit că Uranus pe lângă cei 15 sateliți cunoscuți încă din anul 1986, mai are doi. Uranus este planeta cu cei mai mulți sateliți care mai sunt numiți și lunile planetei. Tot în anul 2005, s-a descoperit că Uranus are două inele despre care nu se știe cum s-au format.

În anul 2005, s-a descoperit că Pluto are două luni care au fost numite Nix și Hydra. Nix are un diametru de 32 kilometri și Hydra de 70 de kilometri. Până în anul 2005, era cunoscut faptul că Pluto avea o singură lună care era numită Charon. Nix și Hydra orbitează la o distanță de 53000 de kilometri față de Pluton. Se presupune că cei doi sateliți provin din centura Kuiper.

Un fenomen nou care nu a mai fost observat până în anul 2016, a fost ejectarea unei stele din sistemul nostru solar. Viteza cu care se deplasează steaua este de 850 km/s. Se presupune că acest fenomen este cauzat de existența unei găuri negre în mijlocul sistemului nostru solar, a cărei forță împinge steaua către exteriorul sistemului solar.

Loading...

Sonda americană Gravity a fost plasată pe orbita terestră la o distanță de 640 kilometri. Cu ajutorul ei cercetătorii americani vor verifica teoria generală a relativității cu privire la faptul că obiectele masive pot deforma spațiul și timpul. Existența unei enorme găuri negre în sistemul nostru solar a fost confirmată acum câțiva ani.

SISTEM SOLAR

Ceea ce nu s-a apus de către cercetătorii de la NASA a fost faptul că undele sonore provocate sunt de un milion de miliarde mai puternice decât limita de audiție umană. O altă descoperire făcută de astronomii americani și care a trecut aproape neobservată a fost existența unei planete extra solare, o planetă gazoasă, de două ori mai mare decât Jupiter și care realizează o mișcare de rotație în jurul unei stele în 28 de ore. Imaginați-vă uluitoarea viteză.

loading...

Comentariile sunt închise.