Bizar

Singularitatea, robotii inteligenti vor pune stapanire pe lume in mai putin de 50 de ani!

2views

Experții în tehnologie, cât și futurologii sunt de părere că în viitorul apropiat mașinile inteligente sau roboții vor prelua controlul omenirii. Acest fapt se datorează creșterii nivelului de inteligență al roboţilor și scăderea dramatică a inteligenței omului.

Aceste proces este numit singularitatea tehnologică și este momentul în care inteligența artificială va detrona mintea umană. Aceste eveniment este așteptat să se producă în următorii 30 de ani atunci când computerele vor depăși puterea de calcul de 1014 operații pe secundă pe care o deține creierul uman.

Ray Kurzweil, unul dintre cei mai apreciați futurologi din lume, a scris mai multe cărți în care specifică că singularitatea va deveni realitate cel târziu în 2029, iar până în 2050 mașinile vor fi mai inteligente de miliarde de ori decât omul.

Bill Hibbard, profesor de IT la Universitatea Wisconsin-Madison, nu este atât de pesimist precum Kurzweil, dar susține că în acest secol omul va fi depăși de calculator.

robot-om

Joan Slonczewski, microbiolog la un liceu din Statele Unite, trage semnalul de alarmă și susține că omul a renunțat șa foarte multe sarcini, pe care le-a atribuit mașinăriilor, iar această atitudine nu face altceva decât să scadă dramatic nivelul de inteligență. De exemplu, omul a renunțat la scris, la efectuarea calculelor cu mintea sau chiar îngrijirea celor bolnavi a fost transferată în sarcina mașinilor inteligente. Mai devreme sau mai târziu va interveni și singularitatea urmată de momentul în care omul va fi pur și simplu inutil pe faţa acestei planete. Probabil că atunci va începe adevăratul declin al omului, iar supremația va fi dobândită de roboți și mașini inteligente.

Loading...
loading...