Take a fresh look at your lifestyle.

SINCRONICITĂȚILE, SIMPLE ÎNTÂMPLĂRI SAU MÂNA DIVINITĂȚII?

Jung definea sincronicitatea ca fiind coincidența semnificativă a unor fenomene fizice și psihice care nu sunt înlănțuite cauzal. Evenimentele sunt legate prin semnificații. Viața este expresia unei ordini profunde care se manifestă de multe ori prin sincronicitate.

Jung povestește în una din cărțile sale o întâmplare spectaculoasă. În anul 1914, o tânără mamă își fotografiază fiul și dă la developat filmul la un centru din Strasbourg. Nu mai apucă să ridice pozele pentru că începe războiul. În anul 1916, cumpără la Frankfurt un film și își fotografiază fetița nou-născută.

Duce la un atelier de developat filmul și constată că pozele sunt compromise din cauza dublei expuneri. Filmul pe care îl cumpărase nu era nou. Din greșeală, cumpărase un film deja utilizat. Pe negativul filmului, se puteau observa imagini cu fiului său, realizate în anul 1914. Vechiul film fusese pus în vânzare din greșeală.

Se presupune că există o atracție reciprocă a obiectelor înrudite, o afinitate electivă care le alătură.

Lista sincronicităților este lungă. De multe ori, există concordanță între numele sau meseria cu persoana în cauză. Jung în limba germană înseamnă tânăr. Celebrul psihanalsit cu acest nume s-a preocupat de reîntinerirea terapeutică. Freud înseamnă plăcere. Psihanalistul cu acest nume a fost preocupat de principiul plăcerii.

Ca să înțelegem sincronicitatea trebuie să conștientizăm coincidențele, interrelațiile dintre lucruri și evenimente. Sincronicitatea se întâmplă atunci când avem nevoie de ea.

Loading...

Anumiți oameni sau anumite evenimente apar atunci când avem nevoie. Suntem la locul potrivit, în momentul potrivit și se întâmplă un miracol.

Alunecări în timp

Zile de-a rândul, ne aruncăm privire pe ceas la aceeași oră și se produce un eveniment. Ne gândim la cineva și ne sună în secunda următoare. Avem o cifră sau un număr norocos. Primim un cadou pe care ni-l doream sau întâlnim o persoană de care ne era dor sau ne ajută într-o problemă.

Persoanele religioase consideră că sincronicitatea este dată de Dumnezeu, de legăturile cosmice. Pe de altă parte, unii sunt sceptici la astfel de evenimente, considerându-le pure întâmplări.

loading...

Comentariile sunt închise.