The news is by your side.

Similitudini între viețile divinităților! Buddha, Horus, Krishna, Mithra asemănări incredibile cu Iisus

0

Viața divinităților din alte religii prezintă multe puncte asemănătoare cu cea a lui Hristos. Aceste similitudini ar fi trebuit să apropie religiile. Realitatea arată altfel.

Cum putem explica aceste similitudini? S-a repetat același scenariu cu mai multe divinități? Trăim într-o legendă universală sau fiecare religie a preluat de la cealaltă aceeași poveste?

Buddha

A fost născut de fecioara Maya care era numită Regina Cerului. El a făcut minuni, a vindecat bolnavii, a mers pe ape, a hrănit 500 de persoane dintr-un coș cu hrană puțină. Buddha a fost crucificat după care a înviat și s-a ridicat la cer. El mai este numit Bunul Păstor.

Horus

Este fiul fecioarei Isis și s-a născut într-o grotă, în noaptea de 24 spre 25 decembrie. Nașterea sa a fost anunțată de o stea și de trei magi. A fost botezat la 30 de ani și a avut 12 discipoli. El se mai numea și Krst. A fost îngropat într-o grotă, unde a înviat.

Krishna

Mama sa a fost fecioara Devaki, Divina. Tatăl său era tâmplar. Nașterea sa a fost așteptată de îngeri, înțelepțiși păstori. El a fost persecutat de un tiran care a ordonat uciderea tuturor copiilor cu vârstă mică. A fost botezat în Gange. El a făcut minuni. A vindecat leproșii, orbii, surzii, a înviat morții. A fost crucificat în fața discipolilor săi. După moarte, s-a ridicat la cer.

Mithra, Zeul Soarelui

Istoria lui Mithra o precede pe cea a lui Iisus cu 600 de ani. Mama sa a fost fecioară și l-a născut în noaptea de 24 spre 25 decembrie. El mai era numit Învățătorul sau Messia. Ziua sa sacră era duminica, iar sărbătoarea lui coincide cu ziua Paștelui creștin.
El a avut 12 discipoli. La trei zile după ce a murit, a înviat.

zeii-olimpului-1 Similitudini între viețile divinităților! Buddha, Horus, Krishna, Mithra asemănări incredibile cu Iisus

Divinitățile și ciclul solar

În mare parte, divinitățile s-au născut atunci când steaua de la est le-a anunțat venirea pe lume. Se spune că această stea este Sirius. În 24 decembrie, Sirius se aliniază cu alte trei stele din centura Orion.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și