Similitudini între viețile divinităților! Buddha, Horus, Krishna, Mithra asemănări incredibile cu Iisus

0

Viața divinităților din alte religii prezintă multe puncte asemănătoare cu cea a lui Hristos. Aceste similitudini ar fi trebuit să apropie religiile. Realitatea arată altfel.

Cum putem explica aceste similitudini? S-a repetat același scenariu cu mai multe divinități? Trăim într-o legendă universală sau fiecare religie a preluat de la cealaltă aceeași poveste?

Buddha

A fost născut de fecioara Maya care era numită Regina Cerului. El a făcut minuni, a vindecat bolnavii, a mers pe ape, a hrănit 500 de persoane dintr-un coș cu hrană puțină. Buddha a fost crucificat după care a înviat și s-a ridicat la cer. El mai este numit Bunul Păstor.

Horus

Este fiul fecioarei Isis și s-a născut într-o grotă, în noaptea de 24 spre 25 decembrie. Nașterea sa a fost anunțată de o stea și de trei magi. A fost botezat la 30 de ani și a avut 12 discipoli. El se mai numea și Krst. A fost îngropat într-o grotă, unde a înviat.

Krishna

Mama sa a fost fecioara Devaki, Divina. Tatăl său era tâmplar. Nașterea sa a fost așteptată de îngeri, înțelepțiși păstori. El a fost persecutat de un tiran care a ordonat uciderea tuturor copiilor cu vârstă mică. A fost botezat în Gange. El a făcut minuni. A vindecat leproșii, orbii, surzii, a înviat morții. A fost crucificat în fața discipolilor săi. După moarte, s-a ridicat la cer.

Mithra, Zeul Soarelui

Istoria lui Mithra o precede pe cea a lui Iisus cu 600 de ani. Mama sa a fost fecioară și l-a născut în noaptea de 24 spre 25 decembrie. El mai era numit Învățătorul sau Messia. Ziua sa sacră era duminica, iar sărbătoarea lui coincide cu ziua Paștelui creștin.
El a avut 12 discipoli. La trei zile după ce a murit, a înviat.

zeii olimpului 1 - Similitudini între viețile divinităților! Buddha, Horus, Krishna, Mithra asemănări incredibile cu Iisus

Divinitățile și ciclul solar

În mare parte, divinitățile s-au născut atunci când steaua de la est le-a anunțat venirea pe lume. Se spune că această stea este Sirius. În 24 decembrie, Sirius se aliniază cu alte trei stele din centura Orion.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.