Simbolurile universale, secretele din spatele vieții

Simbolurile universale, secretele din spatele vieții

Simbolurile ne ajută să descifrăm modul în care a evoluat omenirea. Ele fac parte din limbajul universal și transmit mesaje care au rezistat trecerii timpului.

Simbolurile universale: Peștele

Peștele este un simbol al creștinismului și a fost ales ca simbol după ce Iisus le-a promis apostolilor că-i va învăța să devină pescari de oameni. El asemuia Împărăția Cerurilor cu un năvod plin cu pești.

În religia păgână, peștele simboliza fertilitatea, nașterea și forța femeii. În religia indiană este un simbol al apei și reprezintă ciclicitatea. În China, este asociat cu norocul.

Peștele este unul dintre cele mai simple simboluri ale creștinătății. Anagrama cuvântului pește este IHTIS, un acrostih histologic, care în limba greacă înseamnă Iisus Hristos Fiul Domnului Salvator.

Semnul peștelui era întâlnit în locurile secrete de întâlnire ale creștinilor, în catacombe, picturi murale, inscripții funerare. Creștinii se recunoșteau între ei printr-un peștișor de metal pe care îl purtau la gât, pe care scria mântuiește.

Yin și Yang

Yin și Yang sunt două simboluri reprezentative pentru taoism. Conform filosofiei chinezești, simbolul reprezintă două forțe opuse care susțin lumea. Simbolul reprezintă dualismul care stă la baza lumii, femeia și bărbatul, întunericul și lumina.

Loading...

Yin reprezintă întunericul, nordul, negrul, femeia. Yang reprezintă bărbatul, albul, lumina.

Simbolurile reprezintă echilibrul universal dintre creștere și descreștere, mare și mic, sărac și bogat, decădere și mărire. Fluxul natural presupune că trebuie să fie acceptate cele două concepte. Oamenii sunt diferiți și trebuie să accepte pentru echilibru cele două forțe opuse.

Pentagrama sau steaua cu cinci colțuri

Pentagrama sau steaua cu cinci colțuri este unul dintre cele mai vechi simboluri care a fost utilizat cu 4000 de ani înainte de nașterea lui Hristos. Simbolul reprezintă cele patru elemente din natură, apa, aerul, pământul și focul și cel mai înalt punct simbolizează spiritul.

Pentagrama

Pentagrama reprezintă sacrul feminin sau Zeița, simbolizând-o pe Venus, zeița frumuseții.

Astrologii descoperiseră că o odată la opt ani, planeta Venus are forma unui pentagon, motiv pentru care Venus și pentagonul simbolizează perfecțiunea.

loading...

Related posts