The news is by your side.

Simboluri masonice, suntem înconjurați de aceste semne și nici nu ne dăm seama

Simbolurile masonice sunt acele semne sau logo-uri care caracterizează această organizație mult controversată. Aceste simboluri au fost create cu sute de ani în urmă, dar se pare că au ținut pasul cu trecerea anilor și s-au transformat în așa fel, încât ele sunt prezente în viața noastră și noi nici măcar nu ne dăm seama.

Simboluri masonice și realitatea noastră

Una dintre caracteristicile fundamentale ale francmasoneriei este folosirea simbolurilor ca un canal de comunicare. Dincolo de însemnătatea lor propriu-zisă, simbolurile se transformă și crează o legătură misterioasă între om și principiul pe care îl reprezintă. În mod similar, marile companii din această lume au recurs la același principiu și fiecare și-a dezvoltat propriul logo. Cel mai ciudat este că există o asemănare certă și incredibilă între simbolurile masonice și cele ale companiilor din ziua de astăzi.

Simboluri masonice – Facebook și Tubal Cain

Facebook-logo Simboluri masonice, suntem înconjurați de aceste semne și nici nu ne dăm seama

Una dintre cele mai prestigioase companii din lumea întreagă este Facebook. Logo-ul Facebook este o literăf” plasată în interiorul unui pătrat albastru. La prima vedere, acest logo pare unul logic, dar incredibil sau nu se aseamănă cu un simbol masonic, care poartă numele de Tubal Cain. Oare să fie o simplă coincidență sau există o legătură certă între aceste două simboluri?

Simboluri masonice – Gmail și Șorțul masonic

Serviciul de e-mail Google este probabil cel mai folosit din lume. La prima vedere, logo-ul pare un plic sigilat, însă dacă privim cu atenție, vedem niște linii roşii (culoarea folosită în logo-ul nu este întâmplătore) care formează literaM”. Evident, M semnifică mail, dar coincidența este mult prea mare cu Șorțul masonic, o bucată de pânză care este fixată pe corp la înălțimea taliei cu ajutorul unei frânghii sau unei panglici.

gmailMasonicAprons Simboluri masonice, suntem înconjurați de aceste semne și nici nu ne dăm seama

Simbol al muncii onorabile. Materialul din care era fabricat sortul masonic – pielea de miel – este un simbol al inocentei, simbol asociat dintotdeauna mielului. Inocenta nu înseamnă, însă, ignoranta. Termenul se referă la cei curaţi sufleteşte indiferent cât de multe ştiu, nu la cei curaţi prin neştiinţă. Oare să fie vorba încă o dată de o simplă coincidență?

Simboluri masonice – Google Play și Sigiliul lui Lucifer

Unul dintre cele mai cunoscute servicii ale aplicațiilor de Android este Google Play. La prima vedere, logo-ul acestui serviciu este un buton, cu mai multe culori, care simbolizează cuvântul Play. De partea cealaltă, iubitorii teoriilor conspirațiilor, susțin că au descoperit o legătură incredibilă între acest logo și uitatul simbol masonic al Sigiliului lui Lucifer.

giphy Simboluri masonice, suntem înconjurați de aceste semne și nici nu ne dăm seama

Dacă cele două simboluri sunt răsucite atunci asemănarea este una incredibilă. Sigiliul lui Lucifer a fost pentru prima dată explciat în literatura de specialitate într-o carte, Grimorium Verum, din secolul al XVIII-lea. Cu toate acestea el există încă de pe timpul regelui Solomon și este ștampila de pe contractul vânzării sufletului.

Simboluri masonice – Chrome și cifra 666

google-chrome-1 Simboluri masonice, suntem înconjurați de aceste semne și nici nu ne dăm seama

Unul dintre cele mai renumite browsere de internet de pe Terra este fără îndoială Chrome, realizat de Google. Logo-ul folosit de Chome pare a fi îmbinarea a trei cifre de 6. În acest fel, rezultă numărul 666. De cealaltă parte, este posibil ca acest număr să fie și 999. Dar cine poate spune cu precizie despre ce este vorba cu adevărat? Probabil că este o altă coincidență!

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și