SILICON VALLEY, GENIUL POATE SCHIMBA CURSUL ISTORIEI

SILICON VALLEY, GENIUL POATE SCHIMBA CURSUL ISTORIEI

Silicon Valley mai este numită și noua Roma. Să ne aducem aminte că pe vremea lui Cezar, Roma domina lumea. La fel putem vorbi despre Silicon Valley, o regiune retrasă a Californiei, unde sunt cooptați cei mai buni specialiști din lume în domeniul informatic.

Silicon Valley a devenit o adevărată forță în lume, care poate să schimbe normalitatea în anormalitate. Silicon Valley este finanțată de cei mai mari miliardari ai lumii, are cei mai buni specialiști care derulează proiecte de cele mai multe ori secrete.

Unul dintre motto-urile acestei companii este, geniul poate schimba cursul istoriei.
Silicon Valley a fost creată acum o sută de ani și în ultimii zeci de ani a devenit o adevărată putere în lume, nu numai din punct de vedere economic, tehnic, dar și strategic sau politic.

În anii 60, pe teritoriul pe care-l ocupă astăzi compania, existau multe terenuri agricole, ferme tradiționale americane. În ultimii 70 de ani, Silicon Valley a devenit un adevărat colos al tehnologiei. Cei care cunosc această companie declară că în interiorul ei există o lume subterană, greu de pătruns și de înțeles.

Proiectele high tech care se derulează pot schimba lumea. În anul 2016, PIB-ul Californiei a fost mai mare decât cel al Franței. Fără îndoială, Silicon Valley a fost artizanul acestei performanțe. Investitori din întreaga lume sunt atrași de Silicon Valley, ca de un magnet. Cei mai mari matematicieni, informaticieni lucrează la această companie. O companie ca Silicon Valley a putut depăși un stat care face parte din G7.

California este considerată capitala informaticii.
Sunt analiști care consideră că politica mondială nu este realizată de politicieni, ci de șefii de la Silicon Valley, Apple, Google, Amazon,

Loading...

Facebook. Fiecare candidat la Casa Albă a căutat sprijinul, nu numai financiar, al celor care conduc aceste companii.
Mark Zuckerberg, patronul Facebook, și-a exprimat intenția de a candida la următoarele alegeri prezidențiale ale SUA.
În California, populația este împărțită în două categorii. Cei bogați lucrează la companiile high tech, iar cei săraci în alte locuri. Specialiștii vorbesc despre o adevărată fractură socială care se produce în California.

Cele mai valoroase invenţii din robotică și informatică sunt vândute Departamentului American de Apărare. Unul dintre cele mai îndrăzneţe proiecte, la care lucrează peste 100 de matematicieni, biologi, informaticieni, are ca obiectiv colectarea genomului de la sute, mii de indivizi și stabilirea biomarkerilor care pot stopa bolile.

SILICON VALLEY

Se spune că este un proiect care va revoluționa omenirea, ne va putea duce spre nemurire.
Proiectul se numește Uciderea Morții și presupune o simbioză între om și mașină, implanturi electronice care vor crește capacitățile fizice și intelectuale. Obiectivul suprem al proiectului este atingerea singularității tehnologice, momentul în care inteligența artificială o va depăși pe cea a omului.

Nu știu dacă trebuie să ne sperie sau să ne facă fericiți astfel de proiecte.

loading...

Related posts