Descopera

Shanti Devi: Cazul șocant al reîncarnării investigat de Mahatma Gandhi

2views

Încă din cele mai vechi timpuri, reîncarnarea reprezenta o normalitate acceptată în ceea ce privește drumul sau ciclul sufletului prin diversele vieți până ajunge la iluminare. În prezent, reîncarnarea este doar o doctrină prezentă doar în religiile orientale, precum budismul sau duismul, și este intens contestată în lumea occidentală, care se bazează doar pe demonstrațiile puerile pe care le invocă doar știința.

Reîncarnarea sau reîntruparea este o credință filosofico-religioasă conform căreia spiritul supraviețuiește morții trupului, pentru a reveni după un interval într-un nou trup. În unele cazuri se face distincția între reîncarnare, prin care pot trece doar ființele umane, și metempsihoză, termen ce presupune transmigrația sufletului între toate formele de viață. Conform credinței reîncarnării, o nouă personalitate este dezvoltată la fiecare viață nouă în lumea fizică, dar o parte a ființei rămâne permanent prezentă pe parcursul acestor vieți succesive.

Chiar dacă nu toți oamenii au amintiri din vieți anterioare, există totuși câțiva care au șocat întreg mapamondul cu poveștile lor. Un asemenea caz este cel al lui Shanti Devi din India.

Povestea fetei a început atunci când a împlinit 4 ani. În toată această perioadă nu prea a vorbit, fiind o fire introvertită, care parcă suferea în urma unor evenimente tragice. În clipa în care a împlinit 4 ani, le-a spus părinților săi că se numește pus părinţilor că numele ei adevărat era Lugdi Shanti, casa ei adevărată era într-un oraş numit Mathra aflat la 145 de kilometri depărtare şi că fusese căsătorită cu un negustor cunoscut, pe nume Kedar Nath, cu care avea un băiat.

Inițial, nimeni nu a luat-o în seamă, crezând că este vorba despre fabulația unui copil inocent. Pentru că Shanti Devi repeta obsesiv povestea sa, profesorul de la școala la care mergea s-a hotărât să trimită o scrisoare către familia de unde spunea Shanti Devi că provenea. La doar câteva săptămâni, profesorul în cauză a primit drept răspuns o scrisoare de la un bărbat, care fusese soțul lui Lugdi Shanti, care murise la doar câteva luni după ce dăduse naștere unui băiețel.

Loading...

Atunci s-a declanșat nebunia, povestea micuței s-a răspândit în întreaga Indie și a ajuns chiar la urechile lui Mahatma Gandhi. Liderul Indian a hotărât întocmirea unei comisii, pe care o conducea, pentru a merge la fața locului și a o testa pe Shanti Devi cu privire la viața sa anterioară. Ulterior, în 1936, un amplu raport a fost publicat prin care s-a concluzionat că micuţa nu mințise cu nimic și fusese reîncarnarea femeii care murise la puțin timp după naștere.

Când echipa a ajuns în Mathra au rămas surprinşi de cât de multe ştia fetiţa. Copilul a descris porţile oraşului până să ajungă acolo şi a putut să arate clădirile noi construite despre care susţinea că nu existau în trecut. Shanti Devi a fost capabilă să îi conducă pe aceştia la fosta sa casă şi a descris în mod corect cum era casa înainte să fie renovată. Ea şi-a recunoscut de asemenea foşti membri ai familiei, dând detalii extrem de intime, cum ar fi relaţii extraconjugale pe care nimeni din afara familiei nu le ştia, care au fost toate confirmate.

shanti devi

Prima dată s-a întâlnit cu sora ei din viaţa trecută, pe care a recunoscut-o imediat. Ea a recunoscut totul, fiecare loc din casă, fiecare membru al familiei şi chiar şi pe servitori, despre care ştia totul. Întâlnirea a culminat cu întâlnirea dintre fetiţa care avea acum 9 ani şi fiul său de 10 ani pe îl născuse înainte să moară. Când și-a văzut copilul din viața anterioară a început să plângă și le spus anchetatorilor că îl recunoaște datorită sufletului său.

loading...