Spiritualitate

SHAMBHALA, lumea spirituală de pe Terra ascunsă de ochii muritorilor

Shambhala este realizarea spirituală supremă. Toate școlile spirituale sunt influențate de Shambala. Se spune ca Shambhala nu poate fi localizată în plan fizic. Ea există într-o dimensiune subtilă paralelă. Ne referim la planul eteric care face legătura între planul fizic și universul astral.

Atunci când frecvența vibrațiilor acestor planuri se întrepătrund, entitățile din Shambhala reacționează în planul fizic. Comunicarea este subtilă, empatică, telepatică, și se manifestă prin fenomene paranormale, sincronicitate și miracole.

Comunicarea cu această lume subtilă a spiritualității absolute se face prin porți energetice, așa numitele locuri sacre cum ar fi Tibetul, Egiptul, Mexicul. Locurile sacre poartă amprenta energetică a Shambalei.

Despre Shambhala se spune că este tărâmul ființelor de lumină care veghează evoluția umanității. Există dezvăluiri si revelații legate de Shambhala aparţinând unor maeștri spirituali, călăuze spirituale.

În sanscrită cuvântul Sham înseamnă liniște și este rădăcina cuvântului Shambhala. Vaticanul deţine o hartă realizată în anul 1827 de către catolicul ungur Csoma Koros și care poziţionează Shambhala între 45 și 50 de grade latitudine nordică.

Din Tibet până în Rusia, China, India există legende cu privire la Shambhala. Nicholas Roerich, pictor, scriitor și explorator rus și-a consacrat viața studiind cultura orientală. El a făcut mai multe expediţii în India, Tibet, Mongolia, Munţii Altai de unde a preluat multe informații cu privire la existența Shambhalei.

loading...

În expedițiile sale a fost însoțit de călugări tibetani care au confirmat că au fost martorii unor întâmplări misterioase. În anul 1910, maiorul britanic Statesman se afla împreună cu mai mulți soldați într-o zona din Himalaya.

Căutau un loc unde să-și așeze corturile pentru a înnopta. Pe o coastă abruptă au zărit o siluetă care părea a fi a unui om. Acesta era sumar îmbrăcat și desculț, în ciuda frigului și a zăpezii.

Ceea ce era și mai ciudat era locul unde se afla, coasta muntelui era foarte abruptă, ceea ce făcea escaladarea imposibilă. Când el a povestit această întâmplare i s-a spus că văzuseră un gardian care păzea intrarea secretă spre Shambhala.

Gardienii erau numiţi oamenii de zăpada

Roerich, la rândul său, a povestit despre apariții ale unor persoane care semănau cu un lama, numai că purtau plete și aveau barbă. Acesta erau lama din Shambhala.

Uncharted2 Shambala01 - SHAMBHALA, lumea spirituală de pe Terra ascunsă de ochii muritorilor

În alte texte, Roerich descrie apariția unor sfere luminoase deasupra Muntelui Humboldt. Într-o expediție pe care a făcut-o pe acest munte, la o anumită altitudine, a fost avertizat de călugări să-și acopere gura și nasul cu o eșarfă pentru că este o zonă cu gaz toxic. I s-a spus că se apropiau de Shambhala, o zonă interzisă. Roerich scria, în aer era un gaz care te amețea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top