Shambhala, lumea paralelă din inima Tibetului

Shambhala, lumea paralelă din inima Tibetului

Din Tibet până în Rusia, China, India au fost descoperite texte vechi care descriu existența unui ținut misterios, Shambhala, unde trăiește o civilizație extrem de avansată din punct de vedere spiritual.

Multe generații de tibetani au confirmat existența unei văi înconjurată de munți și plină de o vegetație luxuriantă. Shambhala este un loc sfânt și inaccesibil călătorilor neexperimentaţi.

Primele mărturii despre Shambhala

Primele mărturii despre existența Shambhalei apar în literatura occidentală, la sfârșitul secolului al XIX-lea. India, în special, i-a atras pe occidentali prin bogățiile pe care le avea. Mulți dintre cei care au ajuns în India au distrus documente vechi de o importanță incomensurabilă.

Alți occidentali și-au găsit moarte pe platourile înalte ale Himalaiei, în dorința de a descoperit miticul tărâm. Nicholas Roerich a fost explorator, scriitor și pictor rus care și-a dedicat mulți ani studierii Orientului. El a efectuat expediții în India, Mongolia, China, Tibet, acolo unde a fost martor la întâmplări cel puțin ciudate. Autenticitate întâmplărilor a fost confirmată de un călugăr care l-a însoțit în toate aceste expediții.

Două lumi paralele?

Roerich descoperă în tradiția orientală existența a două Shambhala. Una este celestă și este perceptibilă în nord, odată cu apariția aurorelor boreale și alta fizică, un loc sacru pe pământ. Vechile texte orientale descriu existența Shambhalei într-un limbaj plin de simboluri, de neînțeles pentru cei care nu sunt inițiați.

În anul 1928, Roerich l-a întâlnit pe Lama Brang cu care a purtat lungi discuții și a aflat taine ale cunoașterii tibetane, ținute departe de lumea occidentală. Roerich a primit informații despre plantele și solul vulcanic care pot tămădui anumite boli, despre o vale înconjurată de ghețari dar în care cresc arbori și plante, iar apele sunt calde, despre misterioase labirinte din munți.

Loading...

La întrebarea lui Roerich de ce nu a fost descoperită această vale, Lama Brang i-a răspuns că trebuie să ai un anumit stagiu spiritual pentru a percepe vibrațiile sensibile și karma trebuie să fie pregătită pentru acest lucru. Cei care au căutat Shambhala și nu au fost pregătiți pentru acest lucru au dispărut pentru totdeauna.

Întâmplări misterioase

În anul 1910, Statesman, un ofițer britanic, a notat în jurnalul său o întâmplare la care a fost martor ocular. S-a îndepărtat de tabăra unde înnoptase, pentru a admira o vale, și pe o stâncă a observat silueta unui bărbat cu plete negre. Misteriosul personaj a coborât o stâncă aproape verticală, numai cu ajutorul mâinilor și al picioarelor.

Reîntors în tabără, Statesman l-a întrebat pe unul dintre servitorii lui cine era acel personaj. Răspunsul a fost cât se poate de scurt. Este unul dintre gardieni, omul zăpezilor, care păzește zona interzisă.

Shambhala

Roerich descrie o întâmplare la care a fost martor. Șofa pe unul dintre drumurile din Tibet. La un moment dat, întâlnește o litieră purtată de patru bărbați îmbrăcați în gri. În litieră era așezat un lama cu barbă și plete negre. Pe cap purta o coroană, iar hainele erau de culoare roșie și galben. Când a ajuns la destinație a povestit ceea ce a văzut. Călugării tibetani i-au spus că s-a întâlnit cu un lama din Shambhala, pentru că un lama tibetan nu poartă barbă și plete, iar cu litiera este transportat numai Dalai Lama.

loading...

Related posts