Shambala și teoria Pământului: Teorii antice și descrieri din prezenet

Shambala și teoria Pământului: Teorii antice și descrieri din prezenet

Unul dintre cele mai controversate subiecte este teoria Pământului gol. Dacă acum câteva mii de ani culturile antice era convinse că Terra este goală pe dinăuntru, în prezent această teorie pare desprinsă din filmele science-fiction.

Acesta este motivul principal pentru care am ales să vă prezentăm numeroase expuneri și mărturii, care au rolul să facă lumină cu privire la această teorie controversată.

Tărâmul misterios și culturile antice

În mitologia greacă, Orfeu încearcă să-l salveze pe Euridice din interiorul planetei. Eroul babilonian Ghilgameș și-a vizitat strămoșul Utnapistim în interiorul Pământului pentru că avea nevoie de mai multe sfaturi și îndrumări.

Faraonii din Egiptul antic comunicau des cu anumite personaje misterioase despre care se spunea că trăiesc în subteran. Acestea le ofereau viziune asupra modului de conducere, dar și numeroase sfaturi despre spiritualitate.

În tradiția indienilor Macuxi, care trăiesc în prezent în Amazon, se spune că ei sunt fiii soarelui și ai lor strămoși există și în prezent în centrul planetei noastre.

Budiștii au crezut încă din cele mai vechi timpuri și încă mai cred că în interiorul planetei trăiesc numeroase ființe extrem de avansate din toate punctele de vedere. Din cultura tibetană a fost preluat termenul de Agartha, adică un ținut incredibil de frumos, unde doar oamenii avansați spiritual au acces.

Din textele sumeriene s-a preluat ideea de Shambala. Acest cuvânt semnifică locul tăcerii sau locul păcii și este o zonă din interiorul planetei, unde nu mulți pot să ajungă.

Loading...

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre exemplele, care au menirea să contureze ideea că toate civilizațiile antice au cunoscut într-un fel sau altul mediul, cultura și ființele din interiorul planetei noastre. Astfel, în trecut nu s-a pus niciodată problema ca Terra să nu fie locuită pe interior.

Shambala în timpurile moderne

Odată cu dispariția acestor civilizații antice fascinante s-au stins numeroase adevăruri despre lumea din care facem parte. Omul a evoluat odată cu tehnologia și știința și s-a ajuns în zilele noastre să se spună că Pământul este o planetă cu un interior solid și un nucleu. Din acest motiv nicio ființă nu ar putea să supraviețuiască în interior.

Cu toate aceste au fost multe mărturii care confirmă contrariul. Filosoful rus Nicholas Roerich a trecut prin munții din Asia Centrală în 1926 și atunci a văzut o sferă de aur care zbura pe cer. A urmărit această sferă și astfel a ajuns într-un loc desprins dintr-o altă lume. Era Shambala și filosoful rus a descris-o cât i-au permis cuvintele:

„Intrarea în tărâmul misterios al Shambalei se face printr-o vale. Zona este adorabilă și se asemănă cu petalele unei flori de lotus. În centru se află un munte cu nouă etaje, care se află într-un lac sacru. Lângă există un palat imens din corali, pietre prețioase și perle. Shambala este o împărăție ferită de mânie și distrugere, datorită înțelepciunii de care dau dovadă oamenii de aici.”

Un alt exemplu interesant este cel al lui Dr. Edmund Halley, descoperitorul cometei Halley, care a realizat numeroase teze științifice în care susținea că Pământul este gol pe dinăuntru și acolo există un alt tip de viață, așa cum nimeni nu își poate imagina.

Un alt om important, demn de luat în seamă, a fost Jules Verne, care a scris o poveste de-a dreptul fascinantă despre interiorul planetei,O călătorie spre centrul Pământului”. Această operă pare să fie desprinsă dintr-un adevăr global ascuns sau uitat despre civilizația din interiorul Terrei.

Cetatea Puterii

Cercetătorul Rene Guenon susține în ultima sa carte ipoteza conform căreia, în urma unui cataclism planetar o civilizație avansată dezvoltată pe teritoriul ocupat de Podișul Gobi, s-a refugiat într-un imens sistem de caverne săpat în profunzimile lanțului himalaian. Acolo ei s-au separat în două grupuri.

Agartha, Cetatea Binelui, este locuită de cei care nu se amestecă în evoluția lumii și Shambala, Cetatea Puterii, o formează cei care se implică în evoluția omenirii. În Shambala trăiește Regele Lumii.

Cronicile chineze descriu misiuni ale unor ambasadori trimiși ai Imperiului celest la spiritul munților. Conform acestora, teritoriul lor coincide cu zona indicată pe hărțile tibetane, Kanjur și Tanjur. Spațiile subterane din acea zonă sunt locuite de urmașii civilizațiilor dispărute în Atlantic și Pacific, Atlantida și Mu.

Legendele mongole susțin că Shambala este un imperiu format din 800 de milioane de locuitori. Capitala este înconjurată de orașe populate de savanți și mari preoți. Palatul regelui este înconjurat de palatele inițiaților care dețin forțele vizibile și invizibile. Regatul se întinde de-a lungul tuturor coridoarelor subpământene.

Uncharted2_Shambala01

Perșii numeau acest imens imperiu Ariana și îl considerau țara de origine a arienilor. În legendele și tradițiile referitoare la imperiul subpământean se vorbește că pe pământ va urma un al treilea război mondial care va fi însoțit de cutremure, o fisură la poli și alte catastrofe naturale, în urma cărora jumătate din populația globului va dispărea.

După acest război, supraviețuitorii se vor uni cu rasele din interiorul Pământului. Conform vechilor scrieri, Shambala este mărginită la nord de Siberia, la sud de Tibet și India, la est de China și la vest de Hotan. Pentru a ajunge în acest ținut secret există patru porți de acces, Rusia, Tibet, India și Borneo.

loading...

Related posts