Shakespeare, un mister de peste 400 de ani! Cine a fost cu adevărat

Shakespeare, un mister de peste 400 de ani! Cine a fost cu adevărat

Canalul de televiziune Channel 4 a difuzat un documentar cu privire la mormântul lui Shakespeare. Kevin Colls, un renumit arheolog britanic, a făcut mi multe cercetări la biserica Sainte Trinite, Stratford, locul unde se presupune că s-ar afla mormântul lui Shakespeare.

Lipsește craniul din mormânt

Cu ajutorul unui scanner-laser, Colls a constatat lipsa craniului din mormânt. Teza conform căreia craniul a fost furat circulă de peste 150 de ani. Mormântul lui Shakespeare nu a fost deschis și pentru faptul că pe placa funerară este scris un text care îți dă fiori.

Prietenul meu, pentru dragostea față de Iisus, abține-te să cauți în praful închis aici. Blestemat să fie acela care va umbla la oasele mele.

Testamentul lui Shakespeare

Shakespeare a murit în 23 aprilie 1616. Cu 29 de zile înainte să moară, el și-a scris testamentul, semn că era conștient că sfârșitul era aproape. Ultima parte a vieții și-a petrecut-o la Stratford.

Referitor la boala care l-a răpus nu există multe informații. Un document care datează din anul 1604, an în care pesta a făcut ravagii, prezintă o informație succintă despre Shakespeare. El suferit de o boală care l-a transformat profund.

Shakespeare

Shakespeare s-a născut și a murit în aceeași zi, 23 aprilie, la vârsta de 52 de ani. La vârsta de 18 ani, s-a căsătorit cu Anne Hathaway, în vârstă de 26 de ani, însărcinată cu primul lor copil, Susanna. Au mai avut încă doi gemeni, Hamnet și Judith. Hamnet a murit când avea vârsta de 11 ani. Shakespeare a supraviețuit atât soției cât și celor două fiice.

După moartea sa, 23 aprilie 1616, au ieșit la iveală mai multe documente cu ortografia numelui său. În perioada 1612-1616, au existat mai multe variante de nume, cum ar fi, Willm Shakp, William Sakspir, Wm Sakspe, William Sakspere sau William Shakespeare.

Chiar și propriul testament întocmit în martie 1616, poarta trei semnături diferite.

Anti Strafordiens este format dintr-un grup de critici literari, critici care susțin că celebrele opere au fost scrise de autori britanici de geniu. Din anumite motive, acești autori și-au păstrat anonimatul. În plus, Shakespeare nu ar fi avut educația necesară pentru a scrie o asemenea opera.

Shakespeare, un mister

La 33 de ani, era deja celebru. Își cumpără la Stratford o casă impunătoare și peste 100 de hectare de teren. Era celebru și bogat.

Asupra existenței lui Shakespeare planează un mister. Cum a putut un tânăr simplu de la țară, fără studii, să creeze o capodoperă literară. Singurele documente oficiale cu privire la viața sa sunt certificatul de naștere și cel de căsătorie. Mai mult decât atât, scrisul său original apare doar pe câteva documente.

Shakespeare

Din aceste considerente s-au creat o serie de ipoteze cu privire la faptul că o persoană neinstruită nu ar fi putut să realizeze o asemenea capodoperă literară. Profilul său de investitor imobiliar nu s-ar fi potrivit cu cea a unui geniu literar. În testamentul său, exista o înșiruire de proprietăți și terenuri, dar nu se făcea referire la niciun volum din opera sa literară.

Delia Bacon, descendentă a lui Francis Bacon, filosof, contemporan cu Shakespeare, susține că mai mulți scriitori sunt autorii pieselor de teatru și pentru a nu fi persecutați le-au semnat cu numele unui actor relativ necunoscut, William Shakespeare.

O altă teorie este aceea că Shakespeare a fost ajutat să scrie poemele de bunul său prieten Cristopher Marlowe, un tânăr care studiase la Cambridge.

Oficial, s-a spus că Marlowe a murit la vârsta de 29 de ani ucis de un prieten. Unii cercetători susțin că Marlowe a fugit din țară, fiind acuzat de spionaj și a revenit în Anglia sub o altă identitate, aceea de William Shakespeare.

Sigmund Freud a fost un cititor înfocat al operei lui Shakespeare. El declara că un tânăr țăran care nu avea cunoștințe despre clasicii antici și greci nu ar fi putut să scrie o asemenea operă.

Shakespeare

Freud considera că adevăratul autor a fost contele de Oxford, Edward de Vere, care a murit în anul 1604, an în care Shakespeare a dispărut din viața artistică londoneză.

După moartea contelui, a fost descoperită în biblioteca sa, copia Bibliei de la Geneva, în care pasajele care erau subliniate se regăsesc în opera lui Shakespeare.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)