Take a fresh look at your lifestyle.

Sfinxul din Egipt: Iată ce spun textele antice despre misterioasa construcție

În anul 1935, Egiptul era polul atracției arheologilor. În 4 noiembrie 1922, egiptologul britanic Howard Carter descoperise mormântul lui Tutankhamon, care rămăsese intact timp de 3000 de ani.

După această descoperire, au fost mai multe tentative de a ascunde o parte din descoperirile din Egipt, care începuseră să rescrie istoria umanității.

În martie 1935, apar primele informații în presă despre un sit pe care specialiștii l-au numit Orașul pierdut. S-a estimat că vechimea acestuia este de peste 4000 de ani. Cu toate că informația a fost mediatizată, specialiștii nu și-au arătat interesul față de această descoperire.

Orașul fusese construit în subteran, pe o suprafață de câțiva kilometri. Mulți ani mai târziu, autoritățile egiptene au negat existența acestui oraș, susținând că sub piramide și Sfinxul egiptean nu există tuneluri sau camere secrete.

Cu toate acestea, fotografiile surprinse de arheologi occidentali prezentau o deschidere în partea superioară a Sfinxului, un fel de puț care ducea în interior, iar o altă ușă se afla în partea din spate a Sfinxului.

A urmat o altă dezinformare. Camerele subterane nu puteau fi studiate pentru că aveau intrările blocate și erau inundate de ape.

Loading...

Primul cercetător care a scris despre o deschidere care există în partea superioară a Sfinxului a fost Vivant Denon, care a realizat și un desen cu oameni care ieșeau prin această deschizătură.

În anul 1920, a fost publicată o fotografie surprinsă dintr-un montgolfier care prezenta o deschizătură în partea superioară a Sfinxului.

În timp ce partea inferioară a Sfinxului, corpul leului, este construită din calcar, erodată de vânt și ploi, capul și fața Sfinxului au fost realizate dintr-o substanță artificială care nu prezintă semne de eroziune, semn că aceste două părți au fost modificate. În plus, capul Sfinxului are o culoare mai închisă, față de partea inferioară.

Doi Sfincși?

Giza în limba egipteană înseamnă piatră tăiată. Au fost descoperite în anul 1665, mai multe schițe cu platoul egiptean, în care sunt desenați doi sfincși, unul având trăsături feminine.

Teoria conform căreia au existat doi sfincși are tot mai mulți susținători. În apropierea Sfinxului egiptean se află o imensă movilă, despre care se crede că a acoperit cea de a doua structură. Din păcate, autoritățile egiptene nu au permis arheologilor studierea movilei.

Textele vechi egiptene descriu creația Sfinxului în era numită SEPTEPI, sau era leului, acum 12500 de ani. Este cunoscut faptul că Pământul formează un con complet la o perioadă de 25760 de ani.

La o perioadă de 2000 de ani, în spatele Soarelui apare un alt semn zodiacal, care desemnează o altă epocă astrologică. Sfinxul din Egipt a fost construit acum 12500 de ani, în era leului. Aceasta este concluzia arheologilor. Faraonii nu au făcut altceva decât să refacă fața și capul Sfinxului.

Multe texte antice fac referire la existența unor camere secrete și tuneluri construite sub Sfinx. Unul dintre acestea este un papirus numit Westcar, care datează din timpul celei de a patra dinastii de faraoni. Documentul face referire la existența unor documente secrete depozitate în camerele subterane.

Sfinxul din Egipt

Chiar și Herodot, după călătoria pe care a făcut-o în Egipt, în anul 443 î.Hr., scria despre existența unor camere secrete în subteranul platoului egiptean.

Sfinxul, creația atlanților

Sunt tot mai multe voci care susțin că acum 12500 de ani, continentul Atlantida a dispărut ca urmare a unei catastrofe. Cei care au supraviețuit s-au retras pe actualul platou Gizeh unde au construit piramidele și cei doi sfincși.

Poate că astfel se explică faptul că autoritățile egiptene au interzis arheologilor occidentali să continue investigațiile care ar fi dus la probe clare că înainte de civilizația egipteană, creatorii acestor capodopere au fost atlanții.

loading...

Comentariile sunt închise.