Mozaic

SFINȚII NU MOR. MINUNI DINCOLO DE REALITATE

În 30 octombrie 2016, ÎPS Justinian Chira a decedat la vârsta de 95 de ani. Trei minuni s-au produs în timpul înmormântării. A deschis ochii când era pus în groapă, zâmbea, iar geamul sicriului s-a aburit pentru că sfinții nu mor.

Minunile s-au produs pe când sicriul era coborât în mormânt.

Simion Todoran preot a fost martor la înmormântarea lui Arsenie Boca. El a relatat într-un interviu că a văzut, atunci când sicriul a fost întors 180 de grade, pentru a pleca spre cimitir, cum părintele Asenie a deschis ochii. Nu a fost o nălucire, a declarat el, și alții au fost martori la acest moment.

Părintele Dumitru de la mănăstire Sfântul Ilie din Albac a declarat că în timpul înmormântării, pe cer apăruse o cruce de stele. Gheorghe Silea, un apropiat al părintelui Arsenie Boca a povestit că părintele a murit joi și l-au înmormântat luni. Obrajii îi erau roșii iar în jurul sicriului se simțea mireasmă de mir.

Când l-au înmormântat, din pământ ieșeau aburi cu miros de smirnă și tămâie. Cadrele medicale care l-au îngrijit până în ultimul moment, au declarat că în momentul morții, pe obraji și pe mâini au apărut urme de ulei care aveau miros de mir.

În anul 2013, părintele Iustin Pârvu a murit. Călugării mănăstirii Petru Vodă din județul Neamț susțin că pe geamul de deasupra mormântului există condens, cu excepția capului unde geamul este curat. Mai mult decât atât, când temperatura scade sub zero grade Celsius, condensul îngheață în forma trupului.

O altă minune s-a întâmplat la biserica Boroaia, locul unde a fost înmormântat părintele Ilarion Argatu. În cripta în care fusese înmormântat părintele era un pod din lemn care putrezise.

inmormantare iustin - SFINȚII NU MOR. MINUNI DINCOLO DE REALITATE

La șapte ani de la moartea sa, s-a hotărât să fie deshumat. Sicriul era putrezit, iar corpul părintelui Argatu era intact. Corpul a fost curățat cu aghiazmă, untdelemn și mir și a fost expus în biserică, unde mii de credincioși au venit.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top