Univers

SFERELE DYSON, megastructurile misterioase care devorează stelele

Specialiștii au descoperit 64 de megastructuri extraterestre care orbitează stelele din proximitatea sistemului nostru solar. Descoperirea a fost făcută anul trecut, atunci când s-a observat o ciudată și inexplicabilă oscilație în jurul unei stele.

Mai târziu, a fost descoperită o enormă sferă care orbita în jurul unei stele. Aceste megastructuri au fost numite sfere Dyson și au proprietatea de a capta toată lumina degajată de o stea.

Jason Wright, fizician, este de părere că megastructurile pot fi produsul unor civilizații extraterestre. Descoperirea a fost făcută în octombrie 2015, atunci când un radiotelescop SETI a captat imagini cu un obiect luminos care acoperea 20% din suprafața unei stele.

A fost un caz deosebit care a atras atenția astronomilor. Megastructurile sunt devoratoare de stele au spus specialiștii. Numai în câteva luni, steaua a pierdut 3% din masa sa și din luminozitate.

Conceptul de sferă Dyson a fost lansat în anul 1960 de astronomul Freeman Dyson care propunea realizarea unei sfere care să poată capta energia solară, în timpul orbitării în jurul Soarelui.

Ideea lui Dyson a fost abandonată, considerându-se că nu poate fi pusă în practică. În anul 2009, mai mulți astronomi au avut surpriza să constate că stele din proximitatea sistemului nostru solar devin întunecoase într-un ritm rapid și în mod non-linear.

loading...

Spre analiză a fost luată steaua Tabby care în o sută de ani și-a pierdut peste 20% din luminozitate. Lumea științifică nu a reușit să dea un răspuns cu privire la originea megastructurilor.

sphere dyson - SFERELE DYSON, megastructurile misterioase care devorează stelele

Sunt cercetători care susțin teoria conform căreia acestea sunt creația unor forțe extraterestre, fiind adevărați captatori de energie.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top