Descopera

Sfere misterioase descoperite intr-o piramida din Mexic

O descoperire impresionată a fost realizată de o echipă de arheologi în Templul Şarpelui, o veche piramidă situată la circa 30 km de Mexico City. Mai multe sfere de culoare galbenă au ieșit la iveală după ce echipa de specialiști a introdus un robot special în galeriile ascunse ale acestei piramide.
Până în momentul de față, nimeni nu poate preciza cu exactitate proveniența, dar nici utilitatea acestor sfere atât de misterioase.

„Aceste sfere descoperite în piramidă sunt de culoare galbenă și niciodată în lume nu s-a mai făcut o asemenea descoperire. Nu știm la ce au folosit sferele.”, a declarat Jorge Zavala, arheolog la Institutul Național de Antropologie din Mexic.

Ruinele de la Teotihuacan reprezintă una dintre cele mai importante centre urbane antice. Conform istoricilor, orașul Teotihuacan sau „Locul unde omul devine Zeu” a avut peste 50.000 de locuitori și a fost fondat în secolul VI î.Hr. Între anii 100 și 650 î.e.n. era Teotihuacán un centru cultural, economic și militar important din Mezoamerica. În timpul apogeului de dezvoltare, orașul atinge o populație de ca. 200.000 de locuitori fiind în acel timp cel mai mare oraș de pe continentul american ca și din lume. Prin anul 650 începe o perioadă de declin ca prin anul 750 orașul, fără motive cunoscute, să fie părăsit.

robot - Sfere misterioase descoperite intr-o piramida din Mexic

Tunelul secret din piramidă a fost descoperit în 2003 când o ploaie torenţială a dezvelit o antică conductă de scurgere. Astfel, arheologii au vrut să vadă ce se găsește în această galerie și au trimis un robot. Descoperirea este senzațională pentru că aceste sfere galbene nu au mai fost nicăieri descoperite până în prezent. Aceste sfere sunt de dimensiuni mici, ele variază între 1.5-5 cm, par să fie construite din argilă, iar pe deasupra sunt învelite cu un material de culoare galbenă. Nimeni nu știe la ce putea să folosească aceste bile ciudate și nici momentul în care ele au fost fabricate.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top