The news is by your side.

SFERA DE FOC DE LA TUNGUSKA rezultatul coliziunii Pământului cu antimateria

0

În dimineața zilei de 30 iunie 1908 o misterioasă sferă de foc a explodat în aer deasupra unei regiuni îndepărtate din Siberia, cunoscută sub numele de Tunguska. Energia eliberată în timpul exploziei a trimis unde de foc care au făcut pădurea una cu pământul și s-au simțit la mare distanță. Aproape toți copacii pe o rază de 30 de kilometri de la locul exploziei au fost culcați la pământ, trunchiurile indicând radial locul exploziei.

Din centrul exploziei s-a ridicat un nor de forma unei ciuperci, iar ploaia neagră ce a urmat a cauzat o boală de piele turmelor de cerbi și căprioare din zonă. Oamenii aflați la 60 km distanță au fost arși de explozie, iar caii au fost aruncați la pământ chiar și la o distanță de 600 km.

În acea noapte și în nopțile care au urmat, în întreaga lume cerul a fost neobișnuit de luminos și strălucitor. În Anglia și în multe alte părți ale Europei cerul nopții a fost atât de luminos, încât puteai citi un ziar afară în miezul nopții. Efectul a fost întrucâtva asemănător cu aurora boreală, cu luminile de la Polul Nord, doar că lumina era mai puternică și mai constantă. Părea că întreaga atmosferă fusese energizată de evenimentul Tunguska.

Cauza exploziei a fost un mister la acea vreme și, în mod surprinzător să fie un mister și astăzi. Singurul lucru care s-ar putea apropia de efectele produse de explozie ar fi o bombă nucleară, dar pentru aceasta ar fi fost necesară o bombă foarte mare și în orice caz acest lucru se întâmplă cu 30 de ani înainte de inventarea bombei nucleare. Prin urmare nu putea fi o bombă nucleară. Ceva a căzut pe Pământ în dimineața accea și a căzut cu suficientă forță încât să imprime Pământului trepidații care au fost înregistrate de geologi în Irkutsk, Batavia, Moscova și Washington DC.

Regiunea Tunguska este extrem de îndepărtată. Nimeni nu locuia în acea regiune și nimeni nu a vizitat-o mult timp după aceea.
Pare aproape de necrezut, dar oamenii de știință ruși nu s-au dus să vadă ce s-a întâmplat la Tunguska decât în 1927, la 19 ani de la producerea evenimentului. Acest lucru sugerează un nivel scăzut al curiozității oamenilor de știință. Expediția din 1927 a fost condusă de savantul sovietic L.A. Kulik.

TUNGUSKA SFERA DE FOC DE LA TUNGUSKA rezultatul coliziunii Pământului cu antimateria

O posibilitate,și aceasta a fost explicația savantului, este că Pământul a fost lovit de un mare meteorit sau de un mic asteroid, ceea ce ar fi putut provoca trepidații, dar nu explică explozia din cer, iar savanții sovietici nu au putut găsi fragmente ale vreunui meteorit. Kulik a sugerat că meteoritul s-a vaporizat sau pulverizat în momentul impactului, iar praful din meteoritul explodat a creat zorii din miez de noapte.

Adepții teoriei extratereștrilor au sugerat că un vehicul spațial extraterestru defect a luat foc în timp ce se prăbușea pe pământ, iar norul în formă de ciupercă este un indiciu că vehiculul funcționa pe bază de energie nucleară. Alții au avansat teoria că a fost o coliziune între Pământ și o antimaterie sau o gaură neagră.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și