Medicina alternativa

Sfecla rosie, o leguma miraculoasa

Sfecla încorporează pasiunile superioare în materia fizică şi reprezintă dragostea de frumos. Rădăcinile roşii erau consacrate Afroditei, zeiţa iubirii la grecii antici. Sfecla stimulează chakra inimii, iar sucul de sfeclă este folosit în magia iubirii pentru a se scrie numele celui iubit.

Frunzele de sfeclă au un conţinut bogat în vitamina C şi pot fi folosite în salate. O cură cu suc de sfecla roşie îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului. Cura este recomandată în special iarnă, atunci când dieta noastră este mai bogată în grăsimi de origine animală.

Datorită vitaminelor A, B, C şi mineralelor conţinute, sucul de sfeclă roşie contribuie la eliminarea rapidă a substanţelor toxice din ficat. Pentru că detoxifierea organismului să se realizeze cât mai bine, în timpul curei trebuie evitate alimentele grele. „Cura cu suc de sfeclă durează trei săptămâni. În această perioadă se beau unu-două pahare cu suc pe zi, între mese. Nu este bine să depăşim aceasta doza pentru că sucul poate cauza unele neplăceri – ameţeli, greţuri, stări de vomă.

sfecla rosie - Sfecla rosie, o leguma miraculoasa

Pentru a avea un gust mai plăcut, sucul de sfeclă se diluează cu puţină apă sau cu alte sucuri de fructe ori legume – lămâie, măr, morcov, castravete”, ne sfătuieşte dr. Cristina Pavel, medic specialist medicină de familie cu competenţe în apifitoterapie şi homeopatie. Pentru stimularea funcţiei hepatice, bolnavii cu afecţiuni ale ficatului pot mânca dimineaţa, pe stomacul gol, câte 100-150 g sfecla proaspătă.

Amestecul de suc de castravete, morcov şi sfecla are puternice proprietăţi diuretice. De asemenea, complexul de vitamine şi minerale din sfecla roşie permite folosirea ei pentru scăderea colesterolului în sânge, fiind prevenită astfel ateroscleroza.

Sub formă de suc sau salată, sfecla roşie este un tonic general al organismului în cazul suprasolicitărilor nervoase, stresului. Puţin suc de sfeclă băut înainte de culcare ne asigura un somn liniştit. Datorită conţinutului de calciu, fier, potasiu, sucul de sfeclă roşie este indicat în convalescente, în răceală şi gripă, în anemii. Chiar şi copiilor care nu au poftă de mâncare li se poate da câte o linguriţă cu suc de sfeclă.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top