Sfârșitul lumii, 10 profeții ratate despre Apocalipsă

Sfârșitul lumii a fost întotdeauna un subiect, care a agitat mințile oamenilor. De-a lungul timpului, au existat numeroși profeți, care au susținut că au descoperit momentul în care sfârșitul lumii se va produce.

Mitul cosmogoniei i-a împins pe foarte mulți oameni să se gândească că, inevitabil, într-o zi viața se va termina pe Terra, la fel de subit cum a început. Pentru ca acest fenomen să fie înțeles la nivel global, l-au numit sfârșitul lumii, și chiar dacă în acest moment pare un subiect sensibil, acest sfârșit va veni într-o zi. Pentru că viitorul este imprevizibil, de-a lungul timpului au existat numeroși profeți, care au încercat să descopere momentul în care sfârșitul se va abate asupra planetei nostre.

Iată care sunt cele mai interesante profeții despre sfârșitul lumii, care au fost vehiculate în istoria recentă a omenirii:

1. 66 de ani de la nașterea lui Iisus

Secta evreiască a esenienilor (cunoscută și ca Ossins) a prezis a doua venire a lui Iisus la doar câteva decenii după moartea sa. Adică în anul 66 a fost așteptat Iisus să revină pe Terra și să-și încheie misiunea. Odată cu această venire, esenienii au considerat că judecata de apoi se va realiza în rândul celor vii și astfel sfârșitul lumii era inevitabil.

2. 1 ianuarie, anul 1000

Anul 1000 a reprezentat o dată fatidică pentru creștini. Vaticanul a emis ipoteza că la 1 ianuarie, 1000, sfârșitul lumii se va abate asupra creștinilor. În ajunul anului nou, Papa de la vremea respectivă a organizat o slujbă impresionantă  în Bazilica Sf. Petru. Zeci de mii de credincioși au ascultat orbește de Papă și s-au așteptat ca sfârșitul să vină, dar la fel ca și în anul 66, Iisus nu și-a făcut apariția și nici sfârșitul lumii nu s-a produs. Dezamăgirea a fost mare, dar în același timp, oamenii din acele vremuri au răsuflat ușurați pentru că mai aveau câțiva ani la dispoziție pentru a-și trăit viața.

Loading...

3. Anul 1284

De data aceasta, marele profet a fost Papa Inocențiu al III-lea. Nu se poate spune cu exactitate motivul pentru care Papa a ales această dată pentru producerea Armaghedonului, dar panica a fost extrem de mare în rândul oamenilor din Europa. Se vehiculează ideea că sfârșitul lumii din acest an a avut legătură cu musulmanii, care erau considerați adepții diavolului. Mai mult de atât, confruntarea dintre fiii lui Dumnezeu, adică creștinii, și credincioșii lui Satan, adică musulmanii, trebuia să se producă în 1284 și atunci ar fi venit și sfârșitul lumii.

4. 1 februarie 1524

În 1523 un grup de astrologi din Londra a prezis că Apocalipsa va începe la 1 februarie a anului următor. Sfârșitul lumii ar fi fost adus de niște inundații fără precedent, care ar fi distrus întreaga planetă. Motivul predicției a fost unul pueril, iar astrologii, pentru că planetele ar fi intrat în zodia Peștilor, atunci apa urma să pună viața în pericol pe Pământ. Continentele trebuiau să treacă sub apă și toate civilizațiile ar dispărea împreună cu ele.  Nici de data aceasta nu a venit sfârșitul lumii, iar la data de 1 februarie 1524 nu s-au înregistrat inundațiile mult așteptate.

5. Anul 1666

Un an cu trei de șase în componență nu avea cum să fie lipsit de o profeție cu privire la sfârșitul lumii. Chiar dacă Apocalipsa nu s-a produs, anul 1666 a fost unul dramatic pentru Europa, pentru că ciuma a făcut numeroase victime și incendiile au distrus foarte multe orașe. Pornind de la ideea cifrei fatidice 666, „Oamenii din a cincea monarhie” au spus că Apocalipsa este aproape. Și de data aceasta, profeția a fost falsă.

6. 19 mai 1780

În 1780, coloniile americane încă se luptau pentru independență și, prin urmare, populația trăia în tensiune și o stare constantă de pregătire în luptă. În ziua de 19 mai, 1780, cerul s-a întunecat și Soarele nu s-a mai văzut. Oamenii au crezut că este sfârșitul lumii și că îngerii coboară pe Pământ. Îngerii nu au coborât, iar cerul s-a întunecat din cauza incendiilor masive de pădure de pe teritoriul nord-american.

7. Sfârșitul lumii – Anul 1806

În secolul al XIX-lea, în Leeds, Anglia, trăia Mary Bateman. Femeia a fost considerată vrăjitoare și o înșelătorie a adus-o în lumina reflectoarelor. Într-o zi, Bateman a găsit două ouă pe care scria ”Iisus vine”. Acest mesaj a stârnit panică în rândul oamenilor și s-a speculat că este primul semna al Apocalipsei. Singura problemă a fost că în cele din urmă, femeia a recunoscut că ea scrisese mesajul pe acele ouă cu acid și le-a prezentat precum un miracol. Sfârșitul lumii nu a venit, dar cu toate acestea panica a fost resimțită în Leeds.

8. Anii 1936, 1943, 1972 și 1975

Herbert Armstrong, specialist în publicitate, a fost unul dintre primii predicatori care propovăduia Evanghelia. În 1933, a înființatBiserica Mondială a lui Dumnezeu” și 3 ani mai târziu a prezis deja sfârșitul lumii. Predicția sa a fost una eronată, dar cu toate acestea a amânat sfârșitul pentru anul 1943. Nici de data aceasta nu s-a întâmplat nimic, chiar dacă omenirea se afla în plin război mondial. Din acest motiv, Armstrong a susținut că anul 1972 este unul apocaliptic, pentru ca mai târziu să anunțe anul 1975 ca fiind ultimul al vieții de pe Terra.

9. 29 aprilie 2007

Pat Robertson, un profet american, a spus că ultima zi din viața oamenilor va fi 29 aprilie 2007. Nu s-a petrecut nimic în acea zi, iar Apocalipsa s-a lăsat așteptată. Americanul trăiește și în ziua de astăzi și este posibil ca să anunțe o altă Apocalipsă în viitorul apropiat.

Sfârșitul lumii

10. Sfârșitul lumii – 21 decembrie 2012

În jurul acestei date s-a creat o întreagă isterie. S-a vehiculat ideea că atunci se termină calendarul mayaș și astfel va veni sfârșitul lumii. Nimic nu s-a petrecut nici la acea dată, motiv pentru care ideea cu calendarul mayaș a fost uitată cu desăvârșire.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și